Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΓια πρώτη φορά, το Βρετανικό Μουσείο ‘δάνεισε’ γλυπτό του Παρθενώνα σε άλλο μουσείο
Πολιτισμός

Για πρώτη φορά, το Βρετανικό Μουσείο ‘δάνεισε’ γλυπτό του Παρθενώνα σε άλλο μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο δάνεισε, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, για την επέτειο των 250 χρόνων του. Πρόκειται για το ακέφαλο άγαλμα του ποτάμιου θεού Ιλισού.

Το Βρετανικό Μουσείο όχι μόνο αρνείται να επιστρέψει στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αλλά σε μία κίνηση που από πολλούς χαρακτηρίζεται προκλητική, αποφάσισε να δανείσει στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης ένα από τα γλυπτά που αφαίρεσε ο λόρδος Έλγιν – το ακέφαλο άγαλμα του Ιλισσού.

Το γλυπτό θα παρουσιαστεί σήμερα στο Μουσείο Ερμιτάζ, στο πλαίσιο των εορτασμών που έχουν προγραμματιστεί για τη συμπλήρωση 250 χρόνων λειτουργίας του. Θα παραμείνει στην Αγία Πετρούπολη ώς τις 18 Ιανουαρίου και είναι η πρώτη φορά που ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα περνά τα σύνορα της Βρετανίας, από το 1803.

“Το καθήκον των διαχειριστών είναι να επιτρέπουν στους πολίτες όσο το δυνατόν περισσότερων χωρών να μοιράζονται την κοινή κληρονομιά τους”, δήλωσε ο πρόεδρος των διαχειριστών του Βρετανικού Μουσείου, Sir Richard Lambert. “Οι διαχειριστές είναι ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι οι Ρώσοι πολίτες θα απολαύσουν σύντομα αυτό το ωραίο αντικείμενο” πρόσθεσε.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Neil MacGregor γράφει στην ιστοσελίδα του μουσείου ότι το Βρετανικό Μουσείο “είναι ένα οικουμενικό μουσείο, ένα μουσείο για όλο τον κόσμο” και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο η απόφαση να ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη το γλυπτό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024