Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΗ Ρωσία σχεδιάζει διαστημικούς περιπάτους για τουρίστες
Διαστημικός τουρισμός

Η Ρωσία σχεδιάζει διαστημικούς περιπάτους για τουρίστες

Το κόστος του ταξιδιού ανά άτομο θα είναι περίπου 80 εκατ. ευρώ και το ταξίδι θα διαρκεί περίπου δέκα ημέρες.

Η Ρωσία σχεδιάζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε τουρίστες, χάρη στη δυνατότητα, για πρώτη φορά, διαστημικών ταξιδιών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έναντι αμοιβής, σύμφωνα με στέλεχος της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας.

Ο Vladimir Solntsev, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής εταιρείας Energia, δήλωσε σε κορυφαία ρωσική εφημερίδα ότι συζητάται η πιθανότητα προσφορά σε τουρίστες της εμπειρίας ενος διαστημικού περιπάτου. Συνέχισε λέγοντας ότι οι αναλυτές της αγοράς επιβεβαίωσαν ότι πλούσιοι είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν χρήματα για μια τέτοια εμπειρία.

Όπως είπε, το κόστος του ταξιδιού ανά άτομο θα είναι περίπου 80 εκατ. ευρώ, ίσως λιγότερο για τον πρώτο τουρίστα. Οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα διαστημικό περίπατο, αλλά και να φτιάξουν ένα video clip της εμπειρίας τους. Το ταξίδι θα διαρκεί περίπου δέκα ημέρες.

Σημειώνεται ότι η Energia ήταν υπεύθυνη για την αποστολή το 1961 του πρώτου ανθρώπου στο διάστημα, Yuri Gagarin. Η εταιρεία  αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή ένα νέο διαστημικό σκάφος, το ΝΕΜ-2, το οποίο με τη βοήθεια ενός ρωσικού πυραύλου, θα μεταφέρει 4-6 τουρίστες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το ΝΕΜ-2 θα διαθέτει άνετες καμπίνες, είπε ο Solntsev, δύο τουαλέτες και Internet. Το σκάφος θα είναι έτοιμο για εκτόξευση το 2019.

Ο διαστημικός τουρισμός είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας, που επί του παρόντος κυριαρχείται από δυτικές εταιρείες, όπως η Virgin Galactic με έδρα τις ΗΠΑ και η οποία αποκάλυψε το δικό της σκάφος, SpaceShipTwo, το 2016.

Το 2009 η Ρωσία είχε στείλει για δύο εβδομάδες στον ISS τον Καναδό δισεκατομμυριούχο και ιδρυτή του Cirque du Soleil Guy Laliberte, ενώ το 2006, ο οποίος και παρέμεινε εκεί για δύο εβδομάδες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024