Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΜεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2019 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Οινοτουρισμός

Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2019 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Τα ελληνικά οινοποιεία παρουσιάζουν το καλύτερο κόκκινο κρασί τους από την εσοδεία που βρίσκεται στην αγορά, μαζί με το ίδιο κρασί από παλαιότερες εσοδείες ή και φιάλες άλλων παλαιωμένων έως και πειραματικών οίνων, κατευθείαν από
τα κελάρια τους.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 διεξάγεται για 6η φορά η εκδήλωση γευσιγνωσίας “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά” στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία (13:00 – 20:00), με περίπου 140 κόκκινα κρασιά από 26 ελληνικά και 32 ξένα οινοποιεία.
 
Όπως κάθε χρόνο, τα ελληνικά οινοποιεία παρουσιάζουν το καλύτερο κόκκινο κρασί τους από την εσοδεία που βρίσκεται στην αγορά, μαζί με το ίδιο κρασί από παλαιότερες εσοδείες ή και φιάλες άλλων παλαιωμένων έως και πειραματικών οίνων, κατευθείαν από τα κελάρια τους. Στόχος είναι να αποδειχθεί εμπράκτως, ιδίοις όμμασι και ιδία γεύσει, η δυνατότητα των κόκκινων ελληνικών κρασιών να παλαιώσουν και να βελτιωθούν μέσα στο χρόνο.
 
Τα ξένα οινοποιεία (από Αργεντινή, Αυστρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία), συμμετέχουν μέσω αντιπροσώπων με σπουδαία κόκκινα κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα. Οι τιμές μερικών εξ αυτών μπορεί να σοκάρουν τους αδαείς, αλλά καταδεικνύουν πόσο περιζήτητα είναι στη διεθνή αγορά. Φέτος, ξεχωρίζει η συμμετοχή της θρυλικής για την ποιότητα των ερυθρών οίνων της περιοχής του Βόρειου Ροδανού της Γαλλίας, που είναι και η τιμώμενη της φετινής διοργάνωσης― με καλεσμένο τον κ. Γιώργο Λελεκτσόγλου, ιδιοκτήτη της κάβας Compagnie de l’Hermitage, μία από τις καλύτερες της Γαλλίας. Ο κ. Λελεκτσόγλου πρωταγωνιστεί στην περιοχή αυτή εδώ και τρεις δεκαετίες, προμηθεύοντας με σπάνια κρασιά κορυφαίους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο.
 
Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επί πληρωμή μικρές ποσότητες σπάνιων και σπουδαίων οίνων, όπως το Hermitage Louis Chave, το Chateau Mouton Rothschild, το Chateau Latour, το Ornellaia και το Cabernet Sauvignon Estrella από την Αργεντινή.
 
Στόχος των ΜΚΚ δεν είναι μόνο να δοθεί σε οινόφιλους καταναλωτές η δυνατότητα δοκιμής κορυφαίων ξένων κρασιών. Είναι να αποδειχθεί πως και ο ελληνικός αμπελώνας μπορεί και πρέπει να «παίξει στο γήπεδο» των μεγάλων κρασιών διεθνώς, δημιουργώντας υπεραξία για το σύνολο της ελληνικής οινοπαραγωγής. Σημαντική και ελπιδοφόρα είναι η παρουσία μερικών νεότερων ελλήνων οινοποιών στο «κλαμπ» των μεγάλων κόκκινων κρασιών.
 
Λόγω της σπανιότητας και του υψηλού κόστους των περισσότερων κρασιών κάποια απαιτούν συμμετοχή για τη δοκιμή τους. Έτσι, υπάρχει αντίτιμο εισόδου στην εκδήλωση, που περιλαμβάνει εισιτήριο και κουπόνια. Με τα κουπόνια που εξαργυρώνει, ο επισκέπτης δοκιμάζει κρασιά που επιλέγει (δόση 50ml) σε τιμή κόστους. Τα ελληνικά κρασιά των τρεχουσών εσοδειών σπάνια χρεώνονται με κουπόνι, ενώ αρκετά από τα υπόλοιπα, τα παλαιωμένα, τα σπάνια ή τα εκτός αγοράς ελληνικά κρασιά δεν απαιτούν κουπόνι δοκιμής.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024