Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΟδηγός θρησκευτικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Οδηγός θρησκευτικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Χρήσιμο εργαλείο για τους προσκυνητές που θέλουν να επισκεφθούν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και του Αγίου Όρους, φιλοδοξεί να αποτελέσει ο οδηγός θρησκευτικού τουρισμού «Θεσσαλονίκη […]

Χρήσιμο εργαλείο για τους προσκυνητές που θέλουν να επισκεφθούν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και του Αγίου Όρους, φιλοδοξεί<...> να αποτελέσει ο οδηγός θρησκευτικού τουρισμού «Θεσσαλονίκη η Αγιοτόκος-Περιήγηση στα χριστιανικά μνημεία του νομού της ευσέβειας», που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Κατά την παρουσίαση του οδηγού η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά τόνισε, ότι ο οδηγός καταδεικνύει τον θρησκευτικό πλούτο της Θεσσαλονίκης, για την οποία τα πολύτιμα μνημεία βυζαντινού ορθόδοξου πολιτισμού συνιστούν μοναδικό θησαυρό.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι ο θρησκευτικός τουρισμός, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού σε όλο τον κόσμο, μπορεί να αποτελέσει «όχημα» για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης επισήμανε ότι αναρίθμητα μνημεία της ορθόδοξης παράδοσης στη Μακεδονία αποτελούν σύμβολα θρησκευτικής πίστης, αλλά και απαράμιλλου κάλλους. Πρόσθεσε, δε, ότι η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε θεματοφύλακα του γένους, αλλά και κέντρο διάδοσης του χριστιανισμού στους γειτονικούς λαούς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024