Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΠανηγύρι Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο όλο τον Ιούλιο

Πανηγύρι Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο όλο τον Ιούλιο

Ο δήμος Επιδαύρου, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας και την Αγροτουριστική Α.Ε., για 10η χρονιά διοργανώνει το Πανηγύρι Αγροτουρισμού, τα 4 τριήμερα (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή) του […]

Ο δήμος Επιδαύρου, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας και την Αγροτουριστική Α.Ε., για 10η χρονιά διοργανώνει το Πανηγύρι Αγροτουρισμού, τα 4 τριήμερα (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή) του Ιουλίου 2007. Το<...>Πανηγύρι, που ξεκίνησε το 1998, και γίνεται στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δημιουργεί μία εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης του αρχαίου πολιτισμού με τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου στο Αρχαίο Μεγάλο Θέατρο, της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης με τις εκδηλώσεις «Μουσικός Ιούλιος» στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, τις πολιτιστικές και παραδοσιακές εκφράσεις μουσικής και χορού από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής στο λιμάνι, και την προβολή των τοπικών παραδοσιακών ή/και φημισμένων αγροτικών προϊόντων.

«Οι εκθέτες, που οι περισσότεροι είναι δημότες του Δήμου Επιδαύρου, θα παρουσιάσουν στα 4 τριήμερα του Ιουλίου, 6-12μμ, τα φημισμένα τυροκομικά και γαλακτοκομικά, τα παξιμάδια, ψωμί και τα ζυμαρικά, το μέλι, τα πορτοκάλια, το λάδι και τα γλυκά κουταλιού καθώς και χειροτεχνήματα. Φέτος, επεκτείναμε το Πανηγύρι Αγροτουρισμού κατά μία μέρα και έτσι όλες τις Κυριακές του Ιουλίου, στις 9.30μμ, θα έχουν την ευκαιρία τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι, να απολαύσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκηνικό το κλειστό λιμανάκι” δήλωσε ο δήμαρχος Επιδαύρου κ. Νικόλας Γεώργας.

Το Πανηγύρι Αγροτουρισμού έχει σαν σκοπό να εμπλουτίσει το τοπικό τουριστικό προϊόν με στοιχεία πολιτισμού (παραδοσιακού, νεότερου και αρχαίου), δίνοντας ταυτόχρονα διέξοδο στα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα. Το μοντέλο αυτό σήμερα το ακολουθούν πολλές περιοχές της Ελλάδας, δημιουργώντας ποιοτικές δραστηριότητες και συμβάλλοντας τόσο στην τουριστική όσο και στην αγροτική ανάπτυξη και κυρίως στην κοινωνική συνοχή, όπως τα Χρυσοχώραφα Σερρών (6-7/7/07, 2η Γιορτή Βουβαλιού), το Βελβεντό Κοζάνης (6-8/7/07, 3η Γιορτή Ροδάκινου), τα Αντιγόνεια Κιλκίς (7-8/7/07, Ημέρα παλιού σταριού), η Βλάστη Κοζάνης (12-15/7/07, Γιορτή Γης, η Σελασία Λακωνίας (3-5/8/07, Γιορτή Ελιάς & Λαδιού), η Χίος (3-10/8/07, 3η Γιορτή Αγροτουρισμού), κ.ά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024