Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΣε πλήρη λειτουργία τα ηλεκτρολογικά συστήματα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πολιτισμός

Σε πλήρη λειτουργία τα ηλεκτρολογικά συστήματα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να ερευνηθούν οι τυχόν παραλείψεις των υπευθύνων για την άψογη λειτουργία όλων των συστημάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

​Το black out που δημιουργήθηκε στην Αττική, λόγω της έκρηξης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου, διέκοψε, σε πολλές περιοχές του κέντρου, την ηλεκτροδότηση. Η διακοπή αυτή δημιούργησε πρόβλημα και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού, πέραν του black out της ΔΕΗ, υπήρξαν, προφανώς, και άλλες αστοχίες οι οποίες άφησαν το ΕΑΜ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό black out. Η μη λειτουργία των ηλεκτρολογικών συστημάτων του δημιούργησε θέμα ασφαλείας, παρά την παρουσία της νυκτερινής φύλαξης.

Η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη ειδοποίησε αμέσως τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου, ώστε να δημιουργηθεί αλυσίδα ασφαλείας από αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Μουσείο. Ταυτόχρονα, έσπευσε στο μουσείο με το γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Διδασκάλου, ώστε να ενημερωθούν​ για τις αιτίες του προβλήματος, να γίνει έλεγχος των συστημάτων και άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Από στις 2 π.μ. χθες 8 Φεβρουαρίου βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία όλα τα συστήματα​ φωτισμού και ασφάλειας, ενώ, από νωρίς το πρωί, γίνεται διεξοδικός έλεγχος για την επίλυση των αστοχιών  που κατεγράφησαν.

Επίσης, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να ερευνηθούν οι τυχόν παραλείψεις των υπευθύνων για την άψογη λειτουργία όλων των συστημάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
“Η πολιτική της κας Μενδώνη για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας εξαντλήθηκε στα προ μηνών ανέξοδα δελτία Τύπου περί ‘τρωτότητας και ασφάλειας’ των μνημείων και των μουσείων, που δήθεν αποτελούσαν προτεραιότητά της“, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Όμως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κινδύνεψε εχτές από τις αμέλειες και τις πλημμέλειες της κυρίας Μενδώνη που φέρει ακέραιη την ευθύνη και οφείλει να την αναλάβει. Μετά από τις πλημμύρες στην Ακρόπολη και την πυρκαγιά στις Μυκήνες τώρα κινδύνεψε με πλιάτσικο και το πρώτο μουσείο της χώρας.

Ας ελπίσουμε, μέχρι να συνειδητοποιήσει η υπουργός σε ποια θέση βρίσκεται, να μην ξαναζήσουμε γεγονότα όπως αυτά του 2012 με την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη και την πυρκαγιά στο Ιστορικό Ακροπόλ. Γιατί, ούτε τότε τις είχε αναλάβει ως γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024