Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣεμινάριο με το Catabasis Teatro από το Μεξικό στο Τεχνοχώρο Φάμπρικα
Πολιτιστικά

Σεμινάριο με το Catabasis Teatro από το Μεξικό στο Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Απευθύνεται σε ερμηνευτές και λάτρεις των παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, τσίρκο, performance) που αναζητούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους σύνδεσης σώματος, νου και ψυχής για τη σκηνική δημιουργία.

Η Fabrica Athens φιλοξενεί το Catabasis Teatro από το Μεξικό, για ένα πρωτοποριακό εργαστήριο – έρευνα για τη πρακτική δραματουργία του ηθοποιού. Από τις 18 έως τις 22 Ιουλίου 2022, οι Sara Cisneros και Jonas Gomez θα εμψυχώσουν το εργαστήριο, που απευθύνεται σε ερμηνευτές και λάτρεις των παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, τσίρκο, performance) που αναζητούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους σύνδεσης σώματος, νου και ψυχής για τη σκηνική δημιουργία. Το εργαστήριο αυτό αποτελεί παρακλάδι μιας μακροχρόνιας θεατρικής έρευνας.

Η Sara Cisneros έχει εξειδικευτεί στη μελέτη της θεωρίας των δραματικών ειδών και της θεατρικής ανθρωπολογίας, καθώς και στην τεράστια μελέτη του ελληνικού θεάτρου, αλλά και του πλήρους έργου του Σαίξπηρ. Έχει βραβευτεί σε κρατικούς θεατρικούς διαγωνισμούς για την ανάπτυξη εργαστηρίων και δράσεων για την Πόλη του Μεξικού από το 2019 έως το 2021.

Ο Jonás Gómez, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και συνιδρυτής του Catabasis Teatro είναι ηθοποιός, αυτοσχεδιαστής, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και δάσκαλος. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 παραγωγές με διάσημους σκηνοθέτες. Έχει ειδικευτεί στην τεχνική του θεατρικού αυτοσχεδιασμού, καθώς και στη μελέτη και ανάλυση της δραματικής θεωρίας.

Αρθρογράφος Πολιτιστικών Θεμάτων | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τζωρτζίνα αρθρογραφεί σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικών δρώμενων που άπτονται του ενδιαφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας. Έχει ιδρύσει από τον Σεπτέμβριο του 2012 ένα πρωτότυπο εργαστήριo δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, "Τα Μανταλάκια". Το εργαστήριo αποτελεί έναν χώρο συνάντησης και επικοινωνίας για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με νέους και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και δημιουργίας.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024