Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣυνέδριο Μεσογειακής διατροφής κατά την έκθεση Ελαιοτεχνία 2015
Γαστρονομία

Συνέδριο Μεσογειακής διατροφής κατά την έκθεση Ελαιοτεχνία 2015

Έκθεση της Ένωσης της Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι 17% των ταξιδιωτών αναψυχής (leisure travelers), περίπου 17 εκατ. ταξιδιώτες, είχαν συμμετοχή σε μορφές γαστρονομικού τουρισμού.

Στα πλαίσια της 7ης Ελαιοτεχνία 2015, Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου, η επιτυχημένη έκθεση στην Ελλάδα για την ελιά και το ελαιόλαδο και σε συνδυασμό με το διαγωνισμό ελαιολάδου 7ο Χρυσό Αριστείον 2015 ανακοινώνεται το πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: “Αυξήστε τις εξαγωγές σας. Η Μεσογειακή διατροφή ως εξαγώγιμο προϊόν”. Θα πραγματοποιηθεί 5 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν προτάσεις όπως τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής για την υγεία των καταναλωτών, η ευκαιρία της καθιέρωσης του λογοτύπου Μεσογειακή διατροφή για τα ελληνικά προϊόντα, το εργαλείο των γευσιγνωσίων για αύξηση εξαγωγών, γαστρονομικός τουρισμός, οινολογικός τουρισμός, εξαγωγικό μάρκετινγκ, εξαγωγικό branding, εμφιάλωση και συσκευασία προϊόντος για δυναμική εικόνα στις ξένες αγορές, τελωνιακά-δασμολογικά θέματα κ.λπ. Ομιλητές θα είναι έγκριτοι επαγγελματίες που ο καθένας από το δικό του γνωστικό αντικείμενο θα μεταδώσει μεστές-άμεσες ιδέες και πληροφορίες στους συμμετέχοντες σύνεδρους. Το συνέδριο απευθύνεται σε παραγωγούς τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις εμπορίας ελληνικών προϊόντων, σε εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Έκθεση της ένωσης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι 17% των ταξιδιωτών αναψυχής (leisure travelers), περίπου 17 εκατ. ταξιδιώτες, είχαν συμμετοχή σε μορφές γαστρονομικού τουρισμού. Σημειώνεται ότι η αναζήτηση γευστικών εμπειριών μέσω του τουρισμού για το φαγητό και τα προϊόντα διατροφής είναι σε διαρκή αυξητική πορεία. Οι διεθνείς ταξιδιώτες ξεπέρασαν το 1 δισ. σε ετήσια βάση και δημιουργούν κύκλο εργασιών 1 τρισ. δολ. Το φαγητό είναι αναπόσπαστο τμήμα του πολιτισμού, βασικό στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ένα αυξανόμενο στοιχείο προσέλκυσης τουριστών. Η ΟΥΝΕΣΚΟ-UNESCO συμπεριέλαβε την Μεσογειακή διατροφή στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας μετά από το αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα από κοινού με την Ισπανία, την Ιταλία και το Μαρόκο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024