Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΤο Παρίσι στον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Προκοπίου
Πολιτισμός

Το Παρίσι στον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Προκοπίου

Η διάρκεια της έκθεσης είναι 5 – 15 Μαΐου, με επιμελητή τον κ. Αλέξανδρο Λουιζίδη.

Ο κ. Δημήτρης Προκοπίου, αρθρογράφος του Travel Daily News, διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και σύμβουλος τουρισμού, παρουσιάζει τη φωτογραφική του έκθεση “Αντίφραση” (Μάρκου Μπότσαρη 21 Αιγάλεω).

Ο κ. Προκοπίου είναι φωτογράφος, μέλος του Φωτογραφικού κέντρου Θεσσαλονίκης από το 2003. Η φωτογραφία είναι η αντίφαση της πραγματικότητας. Η κάθε εικόνα η κάθε παράσταση όταν τη φωτογραφίζουμε είναι μια άλλη εικόνα. Η εικόνα που βλέπουμε είναι διαφορετική από αυτή που αναπαράγουμε, όχι μόνο γιατί η γωνία είναι παραλλαγμένη, αλλά και γιατί διαφέρει και το συναίσθημα της στιγμής αλλά και όλη η κυριαρχούσα ατμόσφαιρα.

Η κάθε φωτογραφία είναι μια διαφορετική ιστορία – έτσι και ο Atget φωτογράφισε το Παρίσι στις αρχές του 20ού αιώνα και απεικόνισε τη μοναδική πόλη.

“Ο φακός του Δημήτρη απλός, αλλά ουσιαστικός  έχει το χάρισμα να αιχμαλωτίζει μοναδικές στιγμές, λες και είναι καρέ από ταινίες που παρόλο που δεν είναι σκηνοθετημένες, έχει τη χάρη να εντοπίζει μοναδικά δρώμενα της φωτογραφίας δρόμου και του αστικού τοπίου. Ο Δημήτρης, αεικίνητος, οργώνει συχνά τους δρόμους του Παρισιού, μια πόλη που τον εμπνέει και του δίνει ευχαρίστηση με τα ποικίλα θέματα του. Μια πόλη που συνδυάζει μοναδικά τοπία και ανθρώπινες παρουσίες. Η πόλη του φωτός ‘αντιφράζεται’ στο φωτοφράχτη του Προκοπίου”, αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης κ. Αλέξανδρος Λουιζίδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024