Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΤουρισμός χρεοκοπίας με προορισμό τη Βρετανία
Bankruptcy tourism

Τουρισμός χρεοκοπίας με προορισμό τη Βρετανία

Εκατοντάδες Ευρωπαίοι που έχουν πέσει θύματα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και έχουν χρεοκοπήσει συρρέουν στη Βρετανία, όπου η νομοθεσία αναφορικά με τη χρεοκοπία είναι πολύ πιο συμφέρουσα. Όπως αναφέρεται στο […]

Εκατοντάδες Ευρωπαίοι που έχουν πέσει θύματα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και έχουν χρεοκοπήσει συρρέουν στη Βρετανία, όπου η νομοθεσία<...> αναφορικά με τη χρεοκοπία είναι πολύ πιο συμφέρουσα.

Όπως αναφέρεται στο zougla.gr, το φαινόμενο του “Bankruptcy tourism” (τουρισμός χρεοκοπίας) έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που η εταιρεία Insolvenz Agentur αναλαμβάνει να βοηθήσει χρεοκοπημένους πολίτες από όλη την Ευρώπη να ταξιδέψουν και να ζήσουν προσωρινά στη Βρετανία.

Η γερμανική εταιρεία που εδρεύει στο Kent της Βρετανίας αναλαμβάνει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να φροντίσει την ιατρική ασφάλιση, τη στέγαση, ακόμα και την έκδοση άδειας οδήγησης στους ενδιαφερόμενους.

Αντίστοιχες διαδικασίες υπάρχουν και για τη μεταφορά της «έδρας» χρεοκοπημένων εταιρειών στη Βρετανία. Η νομοθεσία εκεί επιτρέπει στους ξένους, που έρχονται στη χώρα, να καταθέσουν στις Αρχές δικαιολογητικά για χρεοκοπία και να φύγουν με καθαρό μητρώο ύστερα από μόλις 18 μήνες. Οι αντίστοιχοι νόμοι σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι πολύ πιο αυστηροί, για παράδειγμα στη Γερμανία μπορεί κάποιος να παραμείνει σε κατάσταση χρεοκοπίας στα αρχεία του κράτους για χρονικό διάστημα από επτά έως και εννιά χρόνια, ενώ στην Ιρλανδία για 12 χρόνια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024