Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΤουρισμός και επώνυμο ελληνικό κρασί: Μία σχέση αμοιβαίου οφέλους
Συζήτηση με πρωτοβουλία της βουλευτού Μάγιας Τσόκλη

Τουρισμός και επώνυμο ελληνικό κρασί: Μία σχέση αμοιβαίου οφέλους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συζήτηση με θέμα “Τουρισμός και επώνυμο ελληνικό κρασί: Μία σχέση αμοιβαίου οφέλους” η οποία έγινε με πρωτοβουλία της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κας Μάγιας Τσόκλη, στο […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συζήτηση με θέμα “Τουρισμός και επώνυμο ελληνικό κρασί: Μία σχέση αμοιβαίου οφέλους” η οποία έγινε με πρωτοβουλία της<...> βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κας Μάγιας Τσόκλη, στο πλαίσιο της δράσης της ως Πρέσβειρα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού και ως εισηγήτριας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Τουρισμού.

Στόχος της στρογγυλής τραπέζης ήταν να έρθουν σε επαφή εκπρόσωποι του τουριστικού και του αμπελοοινικού τομέα προκειμένου να εντοπιστούν οι δυνατότητες συνεργιών για το κοινό τους όφελος.

Στην ομιλία της η κα Τσόκλη δήλωσε: “Είμαι `φανατική οπαδός` των συνεργιών και ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για συνέργειες μεταξύ του πρωτογενούς και του τριτογενούς τομέα. Θεωρώ ότι η συστηματική, συντονισμένη και θεσμικά πλαισιωμένη συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών `κόσμων`, της γεωργίας και του τουρισμού, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους, αν όχι τον σημαντικότερο, αναπτυξιακό στόχο, με ανυπολόγιστη προστιθέμενη αξία και για τις δύο πλευρές και ασφαλώς για τη χώρα”.

Σύμφωνα με την κα Τσόκλη “ο τουρισμός μπορεί να δώσει μία ουσιαστική διέξοδο στην διάθεση της αγροτικής παραγωγής και η αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην δημιουργία ενός διαφοροποιημένου, ποιοτικού, σύγχρονου (αλλά με διαχρονική αξία) τουριστικού προϊόντος… Νομίζω, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει καλύτερη αρχή για μία ουσιαστική προσέγγιση των χώρων του τουρισμού και της γεωργίας από το κρασί. Το κρασί ως προϊόν-σύμβολο της ελληνικής γης αλλά και ως σύμβολο συνέργειας, αφού είναι το κατεξοχήν προϊόν ομαδικού μόχθου και αγάπης”.

Η κα Τσόκλη τόνισε ακόμη: “Μιλώντας για κρασί, αναφέρομαι στο επώνυμο ελληνικό κρασί, δηλαδή σε ένα κρασί με ποιότητα, ταυτότητα και δυναμική που αποτελεί ομαδικό έργο εμπνευσμένων `δημιουργών` και που σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση `γαστρονομία`. Συνεπώς, η ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ του αμπελοοινικού και του τουριστικού τομέα, μπορεί ταυτόχρονα να συμπαρασύρει και να απογειώσει μία σειρά από εκλεκτά τοπικά προϊόντα”.

Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν οι: Aρης Κεφαλογιάνης (Διευθ. Σύμβουλος “Gaea”), Αντωνία Κυριαζή, (Γενική Διευθύντρια, Ελληνικό παράρτημα Wine & Spirits Education Trust), Στέλιος Μπουτάρης, (Οινοποιός, Κτήμα Κυρ-Γιάννη), Γιώργος Πίττας (Μέλος ΔΣ Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος), Aγγελος Ρούβαλης (Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου) και ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης (Εστιατόριο Σελήνη, Σαντορίνη).

Κοινή πρόθεση των συμμετεχόντων στο στρογγυλό τραπέζι είναι να προχωρήσουν άμεσα στη σύνταξη και την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων του τουριστικού και του αμπελοοινικού τομέα, ώστε να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα η αμοιβαία επιθυμία για εποικοδομητική συνεργασία.

Τη συζήτηση χαιρέτησε και παρακολούθησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. Παρόντες επίσης ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νίκος Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του συνεδρίου IMIC 2011 (International Meetings & Incentives Conference) που φέτος είχε θέμα “Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024