Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΞεκίνησε ο Γύρος των Δρόμων του Κρασιού με ποδήλατο

Ξεκίνησε ο Γύρος των Δρόμων του Κρασιού με ποδήλατο

Την Κυριακή 29 Ιουνίου ξεκίνησε ο Γύρος των Δρόμων του Κρασιού με ποδήλατο από τον δημοσιογράφο οίνου Σίμο Γεωργόπουλο. Η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το πρωί στο Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια […]

Την Κυριακή 29 Ιουνίου ξεκίνησε ο Γύρος των Δρόμων του Κρασιού με ποδήλατο από τον δημοσιογράφο οίνου Σίμο Γεωργόπουλο. Η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το πρωί στο Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια Δράμας, ενώ η πρώτη στάση<...>έγινε στο Κτήμα Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι. Ο δημοσιογράφος-ποδηλάτης ξεναγήθηκε από τους οινοπαραγωγούς και δοκίμασε επιλεγμένα κρασιά. Το βράδυ, μετά από μια απόσταση 90 χιλιομέτρων, η πρώτη μέρα του ταξιδιού τελείωσε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στο Κτήμα Βιβλία Χώρα, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, οι Δρόμοι του Κρασιού οδήγησαν το ποδηλατικό ταξίδι δυτικά, στις πλαγιές του Βερτίσκου. Εκεί βρίσκεται η ορεινή Όσσα και το Κτήμα του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και την έντονη φυσική προσπάθεια για τη διάσχιση μεγάλων αποστάσεων με μόνο εξοπλισμό ένα ποδήλατο, η άμεση επαφή με τα ελληνικά τοπία και την καταπράσινη φύση αποζημίωσε και ενίσχυσε με ανεπανάληπτες εμπειρίες τον δημοσιογράφο-ποδηλάτη.

Ο Γύρος των Δρόμων του Κρασιού με ποδήλατο γίνεται στα πλαίσια της προώθησης μιας τουριστικής πρότασης με επίκεντρο τους ελληνικούς αμπελώνες, τα επισκέψιμα οινοποιεία και την ουσιαστική επαφή με τη φύση, χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Με στόχο να διανύσει 700 χιλιόμετρα σε 7 ημέρες, ο Σίμος Γεωργόπουλος θα διασχίσει από άκρη σε άκρη τη Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας στάσεις σε αγαπημένα οινοποιεία και σε συνεργαζόμενα μέλη (ξενώνες, εστιατόρια) των Δρόμων του Κρασιού.

Μετά τη Δράμα, το Κοκκινοχώρι Καβάλας και την Όσσα, η διαδρομή συνεχίζει στη Γουμένισσα και τη Νάουσα, την πιο διάσημη περιοχή παραγωγής κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, πριν κατευθυνθεί στο Αμύνταιο για μια επίσκεψη στα οινοποιεία της Διαδρομής των Λιμνών.

Η ποδηλατική διαδρομή θα κατευθυνθεί στη συνέχεια προς την αρχοντική Σιάτιστα για να περάσει από το Μέτσοβο και να καταλήξει στη Ζίτσα Ιωαννίνων, όπου θα εορταστεί ο τερματισμός με τα διάσημα αφρώδη κρασιά της περιοχής.

Κατά μήκος της διαδρομής, ο Σίμος Γεωργόπουλος και το ποδήλατό του θα ταξιδέψουν σε φημισμένους βορειοελλαδικούς αμπελώνες σκαρφαλωμένους σε λόφους και πλαγιές, θα δοκιμάσουν εξαιρετικά κρασιά, θα συναντήσουν τους δημιουργούς τους και θα έρθουν σε επαφή με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, τη φιλοξενία, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της κάθε περιοχής.

Το πρόγραμμα του υπόλοιπου ταξιδιού περιλαμβάνει τους εξής σταθμούς:

  • Τρίτη 1 Ιουλίου (150 χλμ.) Μπουτάρη Οινοποιητική – Γουμένισσα Κιλκίς, Κτήμα Κυρ Γιάννη – Γιανακοχώρι Ημαθίας
    Αργατία – Ροδοχώρι Ημαθίας.
  • Τετάρτη 2 Ιουλίου (80 χλμ.) Κτήμα `Αλφα – Αμύνταιο Φλώρινας Ε.Α.Σ. Αμυνταίου – Αμύνταιο Φλώρινας
  • Πέμπτη 3 Ιουλίου (90 χλμ.) Οι Δύο Φίλοι – Σιάτιστα Κοζάνης
  • Παρασκευή 4 Ιουλίου (90 χλμ.) Κατώγι Αβέρωφ – Μέτσοβο Ιωαννίνων
  • Σάββατο 5 Ιουλίου (100 χλμ.) Κτήμα Γκλίναβος – Ζίτσα Ιωαννίνων

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024