Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Navarino Bike Festival
Ποδηλατικός τουρισμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Navarino Bike Festival

Το 'Navarino Bike Festival' είναι ο μοναδικός διεθνής αγώνας mountain bike που έγινε φέτος στην Ελλάδα.

Το “Navarino Bike Festival” ολοκληρώθηκε χθες στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, πολλές διαδραστικές εκδηλώσεις, παιχνίδια και αγώνες περίμεναν τους συμμετέχοντες στην Costa Navarino, σε ένα πλήρες πρόγραμμα, που στόχο είχε να προωθήσει διεθνώς τον ελληνικό αθλητικό ποδηλατικό τουρισμό. Το “Navarino Bike Festival” είναι ο μοναδικός διεθνής αγώνας mountain bike που έγινε φέτος στην Ελλάδα.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε το “International Cross Country Race” με τα “φτερά” του Red Bull. Ο συγκεκριμένος αγώνας εντάχθηκε στο διεθνές ημερολόγιο  των  αγώνων ποδηλάτου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI), παρουσία του εκπροσώπου της UCI κ. Robert Gelo από την Κροατία. Στον αγώνα συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες αθλητές της ποδηλασίας. Νικητής του αγώνα στέφθηκε ο Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης αθλητής mountain bike κ. Δημήτρης Αντωνιάδης, τη 2η θέση κατέλαβε ο Ρουμάνος Πρωταθλητής και Βαλκανιονίκης κ. Tudor Oprea και την 3η θέση, ένα ακόμα μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας MTB, ο κ. Μολλά Χαρούν Αλή Ογλού.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου έγινε το “Open Race”, με τη συμμετοχή των ερασιτεχνών ποδηλατών. Τον “Open Race” τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους, η Ολυμπιονίκης ξιφασκίας κα Βασιλική Βουγιούκα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια windsurfing κα Τζέλη Σκαρλάτου και η λάτρης των αθλημάτων κα Ορθούλα Παπαδάκου.

Μεγάλοι και μικροί φίλοι του ποδηλάτου έδωσαν το “παρών” στον αγώνα. Εκεί διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν οι νικητές των κατηγοριών: 19-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50+, Junior και Γυναικών.

Το πρόγραμμα του “Navarino Bike Festival” που τέλεσε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περιελάμβανε εκθέσεις, MTB Tour με την Ολυμπιονίκη ξιφασκίας κας Βουγιούκα, καθώς και μία ειδικά διαμορφωμένη διαδραστική πίστα pumptrack που ήταν διαθέσιμη για όλο το τριήμερο από την εταιρεία TTL, με δυνατότητα εκμάθησης για όλους τους αρχάριους ποδηλάτες.

Το “Navarino Bike Festival” πραγματοπoιήθηκε με τη στήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ και την υποστήριξη των εταιρειών: Chiquita, Sportful, ΝΑΤΟΥΡΑ Εμφιαλωτική ΑΕ, με το φυσικό μεταλλικό νερό “Υάς”, TTL (Trails-Bikeparks Construction), Scooterise και Έπαθλον. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στη Σπάρτη, στήριξε τη διοργάνωση στελεχώνοντάς την με εθελοντές, ενώ το Zoe Resort βοήθησε τη διοργάνωση σε θέματα διαμονής και διατροφής. Το φεστιβάλ είχε επίσης, ως σκοπό την ενίσχυση του έργου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης W.I.N. Hellas ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024