Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΝέα πολιτιστικά δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα
Πολιτισμός

Νέα πολιτιστικά δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάσει δύο θεατρικά έργα, το μυθιστορηματικό θρίλερ του Αλέξη Σταμάτη “Το Λευκό Δωμάτιο” θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Βιβλίου, ενώ το νέο θεατρικό έργο του Ανδρέα Στάικου, “Ερμιόνη” θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” (Υπόγειο).

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας θα παρουσιάσει από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, δύο θεατρικά έργα, που γνώρισαν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία: το θεατρικό έργο “Mια Ιλιάδα” της Λίζα Πήτερσεν και το “Ο Τραπεζίτης” των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο. Ο συγκλονιστικός μονόλογος της Λίζα Πήτερσεν με τον Νίκο Αρβανίτη στο ρόλο του ραψωδού – αφηγητή και ο μουσικός Νίκος Μεταλληνός επί σκηνής, θα αφηγηθούν με τον πιο σύγχρονο τρόπο την αδηφάγα ιστορία των Πολέμων, στην ατελείωτη λίστα των οποίων δυστυχώς, πρέπει να προστεθεί αυτή τη φορά, και το όνομα μιας ευρωπαϊκής χώρας, της Ουκρανίας. Αλλάζοντας το τοπίο, το δεύτερο έργο, “Ο Τραπεζίτης”, θα μας υπενθυμίσει με καυστικό χιούμορ, τα χρόνια της κρίσης, των κόκκινων δανείων, των πλειστηριασμών, αλλά και των ψευδών ειδήσεων, της παγίδας του διαδικτύου και των fake news, αλλά κυρίως θα βάλει το καινούριο ερωτηματικό στην ανάγκη των ανθρώπων να διοχετεύσουν την οργή τους, απέναντι στη νέα βαρβαρότητα που επελαύνει, και αλλάζει ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε. Τα πρωτότυπα αυτά έργα συνομιλούν με τη σύγχρονη πραγματικότητα, με υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό στις παραγωγές, με έρευνα και σύνδεση με το περιβάλλον και την κοινωνική ζωή της Κέρκυρας.

Ακόμη, Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7 μ.μ., το μυθιστορηματικό θρίλερ του Αλέξη Σταμάτη “Το Λευκό Δωμάτιο” που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Βιβλίου, στη σκηνή “Κοσμάς Πολίτης”, στο Ζάππειο. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι κ.κ.: Μάνος Καρατζογιάννης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας. Το καινούργιο βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη “Το Λευκό Δωμάτιο” σε ελάχιστο χρόνο από την κυκλοφορία του, αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους αναγνώστες και τους κριτικούς. Ένα λογοτεχνικό θρίλερ που συναρπάζει με την δράση του, αλλά και με την εξαιρετικά πρωτότυπη πλοκή του.

Τέλος, το καινούργιο θεατρικό έργο του Ανδρέα Στάικου, “Ερμιόνη” θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” (Υπόγειο) από την Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Στάικου και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 17 Οκτωβρίου. Η Ερμιόνη βρίσκεται για πρώτη φορά στη θέση του κεντρικού προσώπου μια και την γνωρίζαμε έως σήμερα στον μύθο του Τρωικού πολέμου σαν δευτερεύουσα ηρωίδα. Κόρη του Μενέλαου και της Ωραίας Ελένης, εκφράζει την αέναη μάχη της γυναίκας για ελευθερία και χειραφέτηση, όμως προσκρούει στα ανυπέρβλητα εμπόδια της αντίπαλης πλευράς, που παρουσιάζονται με τη μορφή της πατρικής εξουσίας και προστασίας, της ερωτικής εξουσίας και των εφήμερων γυναικείων συμφερόντων. Την Ερμιόνη περιστοιχίζει η Χρυσόθεμις, η αδιάφορη και ουδέτερη γυναίκα που αποφεύγει πάντα οποιαδήποτε σύγκρουση και διαρκώς νίπτει τας χείρας της. Ο Μενέλαος με τη μορφή του παντοδύναμου άνδρα, που καταλήγει να είναι θύμα της πραγματικής και υποτιθέμενης δύναμής του. Τη μυθική αυτή τριάδα συμπληρώνει η Κλεόνη, τροφός και παιδαγωγός του Λακεδαιμονιακού ανακτόρου, η οποία ως καλή ή κακή μοίρα κινεί τα νήματα και σκηνοθετεί κατά βούλησιν τη ζωή και το πεπρωμένο των επιφανών της κυρίων.

Αρθρογράφος Πολιτιστικών Θεμάτων | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τζωρτζίνα αρθρογραφεί σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικών δρώμενων που άπτονται του ενδιαφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας. Έχει ιδρύσει από τον Σεπτέμβριο του 2012 ένα πρωτότυπο εργαστήριo δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, "Τα Μανταλάκια". Το εργαστήριo αποτελεί έναν χώρο συνάντησης και επικοινωνίας για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με νέους και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και δημιουργίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024