Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΝέο αρχαιολογικό μουσείο στον Πειραιά
Πολιτισμός

Νέο αρχαιολογικό μουσείο στον Πειραιά

Συνολικά 2.961 αντικείμενα από τις ανασκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην περιοχή του Πειραιά, που σήμερα φυλάσσονται στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, θα παρουσιαστούν -κάποια για πρώτη φορά- στο κοινό

Ως τμήμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά με τα μοναδικά εκθέματα θα λειτουργήσει το Αρχαιολογικό – Θεματικό Μουσείο στο κτίριο “Καστράκι” της Πολιτιστικής Ακτής, ένα έργο που βρίσκεται σε καλή πορεία, καθώς η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη, αλλά και οι μελέτες που το αφορούν προχωρούν χωρίς προβλήματα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και χτες στο Συμβούλιο Μουσείων, τα μέλη του οποίου γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της μουσειολογικής μελέτης που εκπονήθηκε από την ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Μια μελέτη που “έπεισε” ως προς τις προθέσεις της, δηλαδή την ανάδειξη της σημασίας του Πειραιά στην αρχαιότητα και την προβολή του ως της πρώτης ιπποδάμειας πόλης στον ελλαδικό χώρο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, συνολικά 2.961 αντικείμενα από τις ανασκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην περιοχή, που σήμερα φυλάσσονται στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, θα παρουσιαστούν -κάποια για πρώτη φορά- στο κοινό μέσα από ενότητες που διηγούνται την ιστορία του λιμανιού από τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους, όπως τα ευρήματα από τους πρωτογεωμετρικούς και αρχαϊκούς τάφους στα Καμίνια και στο Δέλτα Φαλήρου, τα οποία μαζί με άλλα θα υποδέχονται τους επισκέπτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024