Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝέοι προορισμοί στο δίκτυο Guest Inn το 2015
Αγροτουρισμός

Νέοι προορισμοί στο δίκτυο Guest Inn το 2015

Το Guest Inn εντάσσει νέους προορισμούς όπως η Καστοριά, η Ναύπακτος, η Πάτμος, το Νότιο Πήλιο και η Κάρπαθος με ένα πρότυπο οικολογικό κατάλυμα, ενώ για πρώτη φορά η Μύκονος εμφανίζεται στο δίκτυο, δίνοντας μια διαφορετική εναλλακτική επιλογή.

Το δίκτυο Guest Inn, το πρώτο δίκτυο προβολής αγροτουριστικών και παραδοσιακών καταλυμάτων στην Ελλάδα αναπτύσσει δυναμικά από το 2004 την ευρωπαϊκή προοπτική των μικρών παραδοσιακών ξενώνων.

Ολοκληρώνοντας τη χρονιά του 2014 το δίκτυο αριθμεί 270 επιλεγμένους ξενώνες-μέλη σε όλη τη χώρα, με το 95% των μελών του να ανανεώνει τη συνδρομή του κάθε έτος. Άμεσος στόχος για το 2015 είναι η αύξηση των μελών στα 400 και κυρίως η ανάπτυξη της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας εν όψη των πολλών πτήσεων που φιλοξενεί από φέτος το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, δίνοντας τη δυνατότητα στους ξένους ταξιδιώτες να γνωρίσουν περισσότερους ανεξερεύνητους προορισμούς.

Για το λόγο αυτό το Guest Inn εντάσσει νέους προορισμούς όπως η Καστοριά, η Ναύπακτος, η Πάτμος, το Νότιο Πήλιο και η Κάρπαθος με ένα πρότυπο οικολογικό κατάλυμα, ενώ για πρώτη φορά η Μύκονος εμφανίζεται στο δίκτυο δίνοντας μια διαφορετική εναλλακτική επιλογή. Η ενδυνάμωση περιοχών, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, τα Κύθηρα, η Κίμωλος και γενικότερα οι Κυκλάδες ήταν αναπόφευκτη, καθώς αποτελούν ιδιαίτερα αγαπητούς προορισμούς για τους γαλλόφωνους ταξιδιώτες.

Παρά το κλίμα αβεβαιότητας που σιγά σιγά βέβαια αρχίζει και εξασθενεί, οι κρατήσεις κυρίως από τις γαλλόφωνες χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία) αλλά και από Αυστρία – Ολλανδία συνεχίζουν με αυξητικό ρυθμό, ενώ δεν παρατηρείται καμία απολύτως μείωση ή ακύρωση κρατήσεων.

Τη φετινή χρονιά ξεκινά από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τουρισμού Υπαίθρου Eurogites, μέλος της οποίας αποτελεί και το δίκτυο Guest Inn, η εφαρμογή του προγράμματος SeniorsGoRural – SenGor με ιδιαίτερη έμφαση τη δυναμική ανάπτυξη αυτού του ταξιδιωτικού κοινού. Το κοινό αυτό (seniors) που κυμαίνεται μεταξύ των ηλικιών 55-65 είναι πολύ σημαντικό διότι διαθέτει ενδιαφέροντα ποιοτικά χαρακτηριστικά (υψηλό budget, μεγάλη γεωγραφική κάλυψη, ταξιδεύει τη χαμηλή περίοδο, λάτρεις των θεματικών δραστηριοτήτων στη φύση) και έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την τουριστική περίοδο των καταλυμάτων της υπαίθρου. Για το λόγο αυτό, το Guest Inn συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος για την εφαρμογή του στα ελληνικά δεδομένα.

Το δίκτυο Guest Inn πάντα πρωτοπόρο στο χώρο του τουρισμού εξελίσσεται συνεχώς και επενδύει σε στρατηγικές συνεργασίες όπως το on-line booking με την τεχνική υποστήριξη της Web Hotelier συνδυάζοντας τις νέες τεχνολογίες με την παράδοση και την αυθεντικότητα των ξενώνων του. Ενδυναμώνει τις Β2Β on-line συνεργασίες με θεματικά τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, όπως το Comptoir des Voyages και ανοίγει νέες προοπτικές σε δυναμικές αγορές, όπως αυτή των σκανδιναβικών χωρών με την υποστήριξη της North Event λαμβάνοντας μέρος στην 2η έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη, στις 13-15 Φεβρουαρίου 2015.

Τέλος, το Guest Inn ετοιμάζει δυναμικά το νέο του site με τεχνολογικές καινοτομίες, που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητα και τις κρατήσεις για όλους τους ξενώνες της Ελλάδας.

Για πρώτη φορά η Μύκονος εμφανίζεται στο δίκτυο δίνοντας μια διαφορετική εναλλακτική επιλογή. Στη φωτογραφία, το La Maison Blanche στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024