Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΟ δρόμος του Δράκου: Η διαδρομή γύρω από τα αινιγματικά Δρακόσπιτα της Εύβοιας
Η διαδρομή συνδέεται με τον αρχαίο Θρύλο του δράκου της Καρύστου

Ο δρόμος του Δράκου: Η διαδρομή γύρω από τα αινιγματικά Δρακόσπιτα της Εύβοιας

Μέσα από μία τρισδιάστατη αφήγηση του μύθου θα λυθεί το μυστήριο γύρω από τον δράκο της Καρύστου

Είναι γνωστό πως η φύση στην Εύβοια μπορεί να εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Όμως μόνοι οι πραγματικοί λάτρεις της πεζοπορίας γνωρίζουν που βρίσκεται η διαδρομή που οι ντόπιοι αποκαλούν “Ο δρόμος του δράκου”.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερου κάλλους παράκτια διαδρομή 5 χιλιομέτρων, που διασχίζει τα χωριά της Νότιας Εύβοιας και προσφέρει συνεχή θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Η τουριστική διαδρομή βασίζεται σε μία από τις μοναδικότητες (brand) για τη Νότια Εύβοια που είναι τα αινιγματικά Δρακόσπιτα. Μεγαλιθικά κτίσματα όπου το μυστήριο κατασκευής τους εγείρει παγκοσμίως το ενδιαφέρον.

Ο δρόμος ξεκινάει από το χωριό Γιαννίτσι και τελειώνει στην έναρξη του πεζοπορικού μονοπατιού που οδηγεί στη μοναδική παραλία του Αγίου Δημητρίου Δ/Δ  Μαρμαρίου. Η καινοτομία του έργου βασίζεται στη δημιουργία μιας εικαστικής διαδρομής που συνδέεται με τον αρχαίο Θρύλο του δράκου της Καρύστου.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024