Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΟ ΣΕΑΓΕ στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου, στη Ρουμανία
Αγροτουρισμός

Ο ΣΕΑΓΕ στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου, στη Ρουμανία

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου 'European Congress on Rural Tourism 2012', στην πόλη Piatra Neamt Ρουμανία συμμετείχε ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ).

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου “European Congress on Rural Tourism 2012” διεξήχθη στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2012 και συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αγροτουρισμού EuroGites, το Σύνδεσμο Τουρισμού Υπαίθρου Ρουμανίας ΑNTREC, το Υπουργείο Τουρισμού της Ρουμανίας, την Περιφέρεια της Μολδαβίας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Neamt, τον Δήμο της Pietra Neamt και το τοπικό Επιμελητήριο. Στο συνέδριο συμμετείχε, από πλευράς της Ελλάδας, και ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας.
 
Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 το βράδυ, έγινε η επίσημη έναρξη του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού Υπαίθρου στην κεντρική πλατεία της Pietra Neamt, παρουσία του Επιτρόπου Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Dacian Ciolos, εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των εμπλεκόμενων ρουμανικών αρχών και φορέων.

Στο δείπνο που επακολούθησε, η Ελληνική Αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Ciolos, τον γενικό γραμματέα του Ρουμανικού Υπουργείου Τουρισμού κ. Christian Barhalescu, την πρόεδρο της EuroGites κ. Vittoria Brancaccio και τον γενικό γραμματέα της κ. Klaus Ehrlich, καθώς επίσης με τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτουρισμού Ρουμανίας ANTREC κ. Misu Chiruc και κα Marilena Stoian.

Ο ΣΕΑΓΕ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EurοGites και συμμετείχε σε όλα τα συνέδριά του κατά το τρέχον έτος (Πολωνία-Kielce, 19/4/2012, Κροατία-Osijek, 24-5-2012). Στο παρόν συνέδριο της Ρουμανίας συμμετέχει με εξαμελή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους κ.κ. Πάνο Πούλο, Τάσο Γούργουρα, Δήμητρα Δημητρακοπούλου, Αντώνη Γρυπάρη, Μαρίνα Παπαθανασίου και Στέφανο Βαλή. Χαιρετισμό για το συνέδριο απέστειλε και ο πρόεδρος του ΣΕΑΓΕ κ. Νίκος Φραντζεσκάκης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και η πιστοποίηση αγροτουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων τουρισμού υπαίθρου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο με πρωτοβουλία της EuroGites, θέμα το οποίο υποστηρίζει ο ΣΕΑΓΕ, ιδιαίτερα εξαιτίας της έλλειψης θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024