Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟι travel bloggers Ελλάδας εξερευνούν τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου
Ορεινός τουρισμός

Οι travel bloggers Ελλάδας εξερευνούν τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου

Το οδοιπορικό 12 blogger του δικτύου TBG στις πλαγιές των Αγράφων και στο συγκρότημα Montanema Handmade Village, στο φαράγγι του Ανθοχωρίου.

Οι Travel Bloggers Greece επέλεξαν να επισκεφτούν το Montanema Handmade Village στην Κεντρική Ελλάδα για να ανακαλύψουν “το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας”, της ορεινής απόδρασης, που συνδυάζει την πεζοπορία στο βουνό, την εκδρομή σε γραφικά χωριά, τις δραστηριότητες στη λίμνη και την τοπική γαστρονομία.

Το Montanema Handmade Village θυμίζει ένα μεγάλο καταφύγιο ή ένα μικρό χωριό, χωμένο μέσα στη χαράδρα, στην περιοχή των Αγράφων, που όλη η οικοδομική αρχιτεκτονική και η εσωτερική διακόσμηση εναρμονίζεται με το εξωτερικό περιβάλλον. Ανάμεσα στα πέτρινα καταλύματα υπάρχει το παραδοσιακό μαγειρείο “Φούρνια” του συγκροτήματος, στο οποίο μαγειρεύουν τοπικά, με ντόπια προϊόντα και υλικά.

“Η ιδέα του Montanema γεννήθηκε πριν 15 χρόνια όταν οι ιδιοκτήτες του έκαναν πεζοπορία στο βουνό και συνάντησαν ένα μικρό σπίτι χτισμένο μέσα στο δάσος και κρυμμένο μέσα στο ορεινό τοπίο δίπλα από τους καταρράκτες. Από τότε, μόλις πέρυσι αυτό το μικρό σπιτάκι του βουνού έγινε ένα ολόκληρο συγκρότημα από 33 παρόμοια βιοκλιματικά σπιτάκια και άνοιξε τις πόρτες του στους φυσιολάτρες”, δήλωσε η κα Άρτεμις Κοκκίνου, υπεύθυνη φιλοξενίας του Montanema Handmade Resort.

Οι 12 επισκέπτες, bloggers του δικτύου TBG, παρασκεύασαν μόνοι τους τις χυλοπίτες που τους σέρβιρε το Φούρνια στο αποχαιρετιστήριο δείπνο. Από το άρμεγμα των προβάτων και το μάζεμα των αυγών, το άλεσμα του αλευριού στους παραδοσιακούς αλευρόμυλους Πυροτζέλο και στη συνέχεια τη μίξη των υλικών και την τελική κοπή και στέγνωμα των χυλοπίτων στο εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών Καραγκούνα. “Σκοπός μας είναι να μοιραστούμε τις εμπειρίες των ταξιδιών μας με όσους σε Ελλάδα κι εξωτερικό μας ακολουθούν στα social media, δηλαδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, δήλωσε η κα Έλενα Σεργκέεβα, ιδρυτικό μέλος του TBG.

“Σε κάθε ταξίδι οι bloggers μέλη του TBG γίνονται εμπειρότεροι ταξιδιωτικοί αρθρογράφοι όχι μόνο από όλη τη διαδικασία επιλογής και οργάνωσης των προορισμών αλλά και από την ανταλλαγή δεξιοτήτων όπως “οι δυνατότητες της DSLR φωτογραφικής σου μηχανής” που ήταν το θέμα της συζήτησης με το μέλος  μας Δημήτρη Ασιθιανάκη, φωτογράφο και blogger”, δήλωσε η κα Μαρίσα Τεγιάδα, ιδρυτικό μέλος του TBG.

Το TBG είναι το πρώτο δίκτυο bloggers που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και αποτελείται από bloggers που αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε θέματα προβολής και αξιολόγησης τουριστικών προορισμών, ή φαγητού και ποτού με στόχο πάντα την ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας. Ασπάζονται όλοι έναν κοινό κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας και ένα κοινό στόχο να αναπτυχθεί το blogging  επαγγελματικά και στη χώρα μας. Τα μέλη του TBG είναι Έλληνες και ξένοι που μένουν στην Ελλάδα και καλύπτουν την Ελλάδα ως ταξιδιωτικό προορισμό σε διάφορες γλώσσες. Το TBG δουλεύει με επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και τις βοηθά στην προώθηση της αυθεντικής ταξιδιωτικής εμπειρίας και της ενίσχυσης της δημοτικότητας ταξιδιωτικών προορισμών ανά την Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024