Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΡόδος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η βιωματική εκπαίδευση Time Travel
Ταξιδεύοντας στο Χρόνο

Ρόδος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η βιωματική εκπαίδευση Time Travel

Time Travel - Ρόδος

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που θ’ αποτελέσει εφόδιο και ένα χρήσιμο εργαλείο στις δικές τους εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Η βιωματική εκπαίδευση στο νησί των Ιπποτών ολοκληρώθηκε με επιτυχία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ με τίτλο: Ταξιδεύοντας στο Χρόνο μέσα από ένα Ποίημα.

Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά, εκπαιδευτικοί, πρόσκοποι, αλλά και μέλη του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο» ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο με τη μέθοδο Time Travel. Στόχος τους ήταν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα-κλειδιά για το χτες, που θα φωτίσουν καλύτερα πτυχές του σήμερα, για την προοπτική ενός καλύτερου αύριο.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που θ’ αποτελέσει εφόδιο και ένα χρήσιμο εργαλείο στις δικές τους εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η οργανωτική ομάδα – μέλη του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο» – εκπαιδεύτηκαν στην εν λόγω μέθοδο από το διεθνές δίκτυο Bridging Ages, με έδρα στο μουσείο Καλμάρ της Σουηδίας, μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων Erasmus+, δράση ΚΑ122.

Μάλιστα, ο σύλλογος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τον Σουηδό αρχαιολόγο και επίτιμο πρόεδρο του Bridging Ages, Ebbe Westergren, για τη συμβουλευτική αρωγή, τον Michael Heller για το φωτογραφικό υλικό όπως και όλους όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση της δράσης.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024