Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςSUSTOUR: 627 ταξιδιωτικές εταιρείες συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και/ή πιστοποίησης για τη βιωσιμότητα
Βιώσιμος Τουρισμός

SUSTOUR: 627 ταξιδιωτικές εταιρείες συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και/ή πιστοποίησης για τη βιωσιμότητα

627 διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών και τουριστικά γραφεία επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης SUSTOUR, που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος COSME της ΕΕ, για τη βελτίωση των επιδόσεών τους στη βιωσιμότητα.

Μία πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για ΜΜΕ δημοσιεύθηκε στις αρχές Μαρτίου 2022, για να επιλεγούν τουλάχιστον 175 διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών και τουριστικά γραφεία που θα επωφεληθούν από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης, το οποίο θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στη βιωσιμότητα. Παραλήφθηκαν περισσότερες από 730 αιτήσεις και, μετά από αξιολόγηση από ανεξάρτητη επιτροπή, 627 ΜΜΕ από 35 χώρες επιλέχθηκαν και έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα στήριξης.

Ο Naut Kusters, Διευθυντής του ECEAT και επικεφαλής του έργου SUSTOUR, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνουμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών και τουριστικά γραφεία σε όλη την Ευρώπη για να μάθουν πώς να κάνουν την επιχείρησή τους και την προμηθευτική τους αλυσίδα πιο βιώσιμες. Αποφασίσαμε να δεχτούμε τρεις φορές περισσότερες εταιρείες στο πρόγραμμα υποστήριξης από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, για να επιτρέψουμε στον μέγιστο δυνατό αριθμό επιχειρήσεων να επωφεληθούν από το έργο».

Από την Ελλάδα επλέχθηκαν 43 τουριστικά γραφεία για να συμμετάσχουν στο SUSTOUR.

Το πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2022 και θα παρέχει έναν συνδυασμό καινοτόμων διαδικτυακών εκπαιδεύσεων, πολυήμερων εκπαιδεύσεων δια ζώσης σε αίθουσα διδασκαλίας, εντατικής καθοδήγησης (ομαδικής και ατομικής), καθώς και διδασκαλία από συναδέλφους – όλα παρεχόμενα και καθοδηγούμενα από επιλεγμένους ειδικούς στον βιώσιμο τουρισμό. Στις επιχειρήσεις δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της λήψης υποστήριξης για την πιστοποίηση Travelife ή υποστήριξης όσον αφορά τη βελτίωση συγκεκριμένων τομέων, όπως η διαχείριση του άνθρακα, των πλαστικών και της προμηθευτικής αλυσίδας τους, ή η πιστοποίηση των εκδρομών τους στη στεριά.

Διάφορες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν, σε συνδυασμό με ευρωπαϊκές εμπορικές εκθέσεις, για να επιτρέψουν στις επιλεγμένες ταξιδιωτικές εταιρείες να ανταλλάξουν εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές, και να βραβευθούν όσες επιχειρήσεις θα επιτύχουν την πιστοποίηση μέσω του έργου SUSTOUR.

Ο κατάλογος των ταξιδιωτικών εταιρειών που επιλέχθηκαν και εγγράφηκαν στο πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης SUSTOUR είναι διαθέσιμος εδώ

Το SUSTOUR είναι ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο του προγράμματος COSME, στόχος του οποίου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη εργαλείων και προτύπων για να βοηθήσει τους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών και τα τουριστικά γραφεία να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στη βιωσιμότητα. Παρέχει επιπλέον έναν προϋπολογισμό σχεδόν 600.000 € για την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου προγράμματος υποστήριξης της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης γι’ αυτές τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024