Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΣυνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας στη Μελβούρνη υπό τη διοργάνωση ΚΕΔΕ και Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Τουρισμός Υγείας

Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας στη Μελβούρνη υπό τη διοργάνωση ΚΕΔΕ και Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό σε συνεργασία της ΚΕΔΕ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, πραγματοποιείται στις 25 και 26 Νοεμβρίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Σημαντικό συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα διοργανώνουν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στις 25 και  26 Νοεμβρίου 2017.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν Έέλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες, μέλη της Ελληνικής  και της Αυστραλιανής κυβέρνησης  καθώς και ομογενείς που δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία στο χώρο του επιχειρείν, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της υγείας και του τουρισμού της Αυστραλίας.

Ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία. Το συνέδριο γίνεται στο πλαίσιο μιας σειρά σημαντικών δράσεων και διεθνών επαφών, με στόχο την ανάδειξη της χώρας μας ως διεθνούς αναγνωρισμένου προορισμού Τουρισμού Υγείας, καθώς και την τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων πρώτος σταθμός ήταν η Νέα Υόρκη, τον Οκτώβριο του 2016. Ακολούθησαν το Μόντρεαλ του Καναδά και το Σικάγο των ΗΠΑ, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017, καθώς και η διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας στην Ιθάκη, τον Μάιο του 2017.

Ο επόμενος σταθμός είναι η Αυστραλία που είναι το “σπίτι” χιλιάδων Ελλήνων και μάλιστα η Μελβούρνη, την πόλη που έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα της ομογένειας σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 600.000 Έλληνες που ζουν στην Αυστραλία οι 300.000 ζουν στην Μελβούρνη.

Σχολιάζοντας το θέμα ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, τόνισε τα εξής: “Ο τουρισμός  υγείας μπορεί να γίνει η χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας. Καθώς μπορεί να συμβάλλει αφενός στην ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας και αφετέρου στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς του ιατρικού τουρισμού, αφού διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα που της το επιτρέπουν, όπως είναι το συγκριτικά χαμηλό κόστος των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική επάρκεια και εμπειρία του ιατρικού προσωπικού και τις σύγχρονες υποδομές υγείας Για το λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει μια σειρά σημαντικών δράσεων  και διεθνών επαφών που έχουν στόχο την  ενημέρωση αναφορικά με τις προοπτικές του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, τις δυνατότητες ανάπτυξης και προώθησης υψηλής ποιότητας ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών καθώς και την υλοποίηση των σχετικών επενδυτικών υποδομών μέσα στο διεθνές περιβάλλον”.

Πρόγραμμα συνεδρίου

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024