Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςTHE OUTREACH PROJECT ’22 – Θεατρικές Προσεγγίσεις για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή
Πολιτισμός

THE OUTREACH PROJECT ’22 – Θεατρικές Προσεγγίσεις για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή

Οι Συνέργειες Πολιτισμού στο πλαίσιο του “OUTREACH PROJECT΄22”, υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τη συνεργασία του Θεάτρου VAULT στην Αθήνα και του Θεάτρου Τ στη Θεσσαλονίκη και τη συμμετοχή διακεκριμένων θεατρικών συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών και παραγωγών, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε απόφοιτες/-ους και σπουδάστριες/-στές θεατρικών σπουδών, δραματικών σχολών και σεμιναρίων θεατρικής γραφής, να καταθέσουν προσχέδια σύγχρονων θεατρικών έργων, που να προάγουν τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, ως κοινωνική αξία και διαχρονική πρόκληση.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το “OUTREACH PROJECT΄21” υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Θεωνά, παρουσία πολυπληθούς κοινού και σημαντικών εκπροσώπων της καλλιτεχνικής σκηνής, όπου ανέδειξε έξι πρωτότυπα θεατρικά έργα νέων δημιουργών, μέσω ενός δημιουργικού εργαστηρίου, θεατρικών αναγνώσεων και σκηνοθετημένων αναλογίων στις σκηνές του Πολυχώρου VAULT, που πραγματεύονταν την έννοια της ατομικής ταυτότητας, της ετερότητας και της συμπερίληψης.

Σήμερα, οι Συνέργειες Πολιτισμού στο πλαίσιο του “OUTREACH PROJECT΄22”, υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τη συνεργασία του Θεάτρου VAULT στην Αθήνα και του Θεάτρου Τ στη Θεσσαλονίκη και τη συμμετοχή διακεκριμένων θεατρικών συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών και παραγωγών, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε απόφοιτες/-ους και σπουδάστριες/-στές θεατρικών σπουδών, δραματικών σχολών και σεμιναρίων θεατρικής γραφής, να καταθέσουν προσχέδια σύγχρονων θεατρικών έργων, που να προάγουν τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, ως κοινωνική αξία και διαχρονική πρόκληση.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχουσες/-οντες καλούνται μέχρι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, να υποβάλλουν μικρή σύνοψη του έργου τους (έως 300 λέξεις) με μια εναρκτήρια σκηνή με διαλόγους (έως 600 λέξεις).

Οι συγγραφείς των 8 επικρατέστερων κειμένων που θα επιλεγούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης, θα συμμετάσχουν σε ένα τρίμηνο εργαστήρι δημιουργικής γραφής μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με ελεύθερη συμμετοχή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συνεργαστούν με διακεκριμένους θεατρικούς συγγραφείς / δραματουργούς, όπως ο Άκης Δήμου, η Νίνα Ράπη, ο Ανδρέας Φλουράκης και η Σοφία Καψούρου, εστιάζοντας πάντα στις ατομικές τους ανάγκες και εμπλουτίζοντας δημιουργικά το ύφος και το υλικό της γραφής τους.

Απώτερος στόχος του “OUTREACH PROJECT” είναι να αναδείξει τις διαφορετικές, συχνά υποεκπροσωπούμενες, φωνές νέων συγγραφέων που προτάσσουν με τη γραφή τους ζητήματα αυτοπροσδιορισμού που σχετίζονται με την έμφυλη ταυτότητα και τη σεξουαλικότητα, τις σωματικές και ψυχολογικές προκλήσεις, την εθνοπολιτισμική προέλευση, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις και την ισότητα.

Αρθρογράφος Πολιτιστικών Θεμάτων | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τζωρτζίνα αρθρογραφεί σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικών δρώμενων που άπτονται του ενδιαφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας. Έχει ιδρύσει από τον Σεπτέμβριο του 2012 ένα πρωτότυπο εργαστήριo δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, "Τα Μανταλάκια". Το εργαστήριo αποτελεί έναν χώρο συνάντησης και επικοινωνίας για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με νέους και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και δημιουργίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024