Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΘεματικά ΠάρκαΤο τρένο Eurostar σταματά από το Λονδίνο προς την Disneyland του Παρισιού
Οδικός τουρισμός

Το τρένο Eurostar σταματά από το Λονδίνο προς την Disneyland του Παρισιού

Πιο δύσκολη θα γίνει η μεταβίβαση στη Disneyland του Παρισιού αφού θα σταματήσει η απευθείας σύνδεση με τρένο από το 2023 μετά από 27 χρόνια.

Μια δημοφιλής επιλογή διακοπών για οικογένειες σε όλο το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη θα γίνει πολύ πιο δύσκολη αφού το Eurostar θα σταματήσει το απευθείας τρένο από το 2023 μετά από 27 χρόνια. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν θα εκτελεί πλέον απευθείας δρομολόγια από το Λονδίνο προς την Disneyland του Παρισιού από τις 5 Ιουνίου 2023, τερματίζοντας τη σύνδεση που ξεκίνησε το 1996.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται την ίδια εβδομάδα που η εταιρεία επίσης, ανακοίνωσε ότι δεν θα εξυπηρετεί τους σταθμούς Ebbsfleet και Ashford International στο Κεντ για τα επόμενα «δύο με τρία χρόνια» και θα διοικείται από νέα διοίκηση, πρώην από τη γαλλική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων, από αυτόν τον Οκτώβριο.

Η είδηση ​​οδήγησε σε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι οικογένειες θα πρέπει τώρα να ταξιδέψουν σε όλο το Παρίσι από τον κεντρικό τερματικό σταθμό του Eurostar στο Gare du Nord με δύο τρένα RER (προαστιακός) προς το θεματικό πάρκο και το θέρετρο που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Γαλλίας. Αυτό θα προσθέσει λίγο περισσότερο από μία ώρα στους χρόνους ταξιδιού και θα είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση για οικογένειες με μικρά παιδιά που χρειάζονται καροτσάκια ή για άτομα με κινητικές ανάγκες, όπως χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, καθώς το δίκτυο μεταφορών του Παρισιού είναι δυσάρεστα δύσκολο στην πλοήγηση.

Οι χρήστες του Twitter έχουν περιγράψει την περικοπή ως «απογοητευτική» και «λυπηρή». Οι αναστατωμένοι επιβάτες δεν μπορούν να παραπονεθούν τηλεφωνικά καθώς η Eurostar έκλεισε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές πελατών της για τον μήνα Αύγουστο. Ο φορέας τρένων που εκτελεί υπηρεσίες επιβατών μεταξύ του St Pancras International και του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ, των Βρυξελλών, της Λιλ και του Παρισιού λέει ότι πρέπει να επικεντρωθεί στις πιο δημοφιλείς διαδρομές και σταθμούς για να συνεχίσει την ανάκαμψη από την πανδημία και να μετριάσει τις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει από το Brexit. Ως αποτέλεσμα, προσθέτει επιπλέον τρένα στο Άμστερνταμ, αλλά το Κεντ και η Disneyland δεν θα εμφανίζονται στα δρομολόγια.

Σε μια ενημέρωση που εκδόθηκε προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, η Eurostar εξήγησε: “Καθώς η επιχείρηση συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία, πρέπει να επικεντρωθούμε στις βασικές μας διαδρομές για να μας επιτρέψουν να σταθεροποιήσουμε τη λειτουργία μας και την εμπειρία των πελατών μας. Ενώ έχουμε δει επιστροφή της ταξιδιωτικής ζήτησης φέτος, έχουμε οικονομικές δεσμεύσεις ως αποτέλεσμα της πανδημίας που θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε για αρκετά χρόνια. Παρακολουθούμε επίσης τις εξελίξεις στο προτεινόμενο σύστημα εισόδου στην ΕΕ και θέλουμε να επικεντρωθούμε στην παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών με την εμπειρία που δικαίως περιμένουν οι πελάτες μας. Θα εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε ναύλους σύνδεσης για να επιτρέψουμε στους επιβάτες να απολαμβάνουν το πλεονέκτημα του ταξιδιού με τρένο ταχύτητας από το Λονδίνο στη Disneyland μέσω Λιλ και Παρισιού».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024