Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΤο 4ο Kalamata Dance Cup διεξάγεται στην Καλαμάτα στις 29 και 30 Οκτωβρίου
Πολιτισμός

Το 4ο Kalamata Dance Cup διεξάγεται στην Καλαμάτα στις 29 και 30 Οκτωβρίου

Θα εκτυλίσσονται ταυτόχρονα πολλές δράσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, ξεναγήσεις, έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Καλαμάτας, που θα καλύψουν και τον πιο απαιτητικό θεατή-ταξιδιώτη, αλλά και τους λάτρεις της ελληνικής και παγκόσμιας χορευτικής κοινότητας.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα λαμβάνει χώρα ο καταξιωμένος, πλέον, θεσμός της πόλης, το φεστιβάλ χορού Kalamata Dance Cup (Open Dance Competition & Training Camp), το οποίο θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Οκτωβρίου.

Η έναρξη της δυναμικής αυτής πρωτοβουλίας έγινε το 2018 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Στη συνέχεια επεκτάθηκε με την αιγίδα και χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Ένας από τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ενίσχυση του διεθνούς χαρακτηρισμού που προσδίδεται στην πόλη της Καλαμάτας ως πολιτιστική “Πόλη του Χορού”. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένας θεσμός που συνδυάζει ταυτόχρονα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Άθληση που θα απολαμβάνουν όλοι οι λάτρεις της χορευτικής κοινότητας παγκοσμίως στο πλαίσιο του ‘Θεματικού Τουρισμού’. Η Καλαμάτα πέτυχε αυτόν τον στόχο, καθώς άνθρωποι από όλες τις γωνιές της Ελλάδος και το εξωτερικό, λάτρεις του χορού, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, δηλώνουν το “παρών” στα χορευτικά δρώμενα της πόλης.

Έτσι λοιπόν και φέτος, διοργανώνεται ένα ποιοτικό διήμερο καλλιτεχνικής δημιουργίας που στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή του χορευτικού έργου νέων καλλιτεχνών, στο πλαίσιο της διάδοσης του χοροαθλητισμού στην Ελλάδα.

Οι φιλότεχνοι επισκέπτες, μέσα στην ομορφιά της μεσσηνιακής πόλης μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικά και πλούσια θεάματα, στα οποία θα συμμετέχουν χιλιάδες χορευτές-αθλητές διαφορετικών ηλικιών, χορευτικά σχήματα και performers, διάσημες προσωπικότητες χορού, κορυφαία ζευγάρια, πρωταθλητές αθλητικού χορού DanceSport, καθώς και κριτές από το διεθνές και ελληνικό στερέωμα. Το υπερθέαμα αυτό θα πλαισιώνεται από ποικίλες δράσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην απόλαυση των θεατών – επισκεπτών.

Μια μοναδική βραδιά τελετής Gala με παραστάσεις ιστορικού και κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς και η επίσημη παρουσίαση των διεθνών καταξιωμένων κριτών του αγώνα, μαζί με την αξιοθαύμαστη παρέλαση των συμμετεχόντων χορευτών-αθλητών, θα αποτελέσει μια φαντασμαγορική εικόνα.

Θα εκτυλίσσονται ταυτόχρονα πολλές άλλες δράσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, ξεναγήσεις, έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Καλαμάτας, που θα καλύψουν και τον πιο απαιτητικό θεατή-ταξιδιώτη, αλλά και τους λάτρεις της ελληνικής και παγκόσμιας χορευτικής κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα θα υπάρξουν σεμινάρια και masterclasses τα οποία θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Πινακοθήκη), ενώ ο διήμερος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο “Τέντα” Καλαμάτας.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Kalamata Dance Cup κα Νίνα Δράκου, δημιουργεί κάθε χρόνο ένα πεδίο συνάντησης, δημιουργικής έκφρασης καλλιτεχνών της διεθνούς χορευτικής κοινότητας. Η πολύτιμη αυτή πολιτιστική σύμπραξη συντελείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Καλαμάτας “Dance Challenge”, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης PolisArt Καλαμάτας.

Το 4ο Kalamata Dance Cup τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Αρθρογράφος Πολιτιστικών Θεμάτων | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τζωρτζίνα αρθρογραφεί σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικών δρώμενων που άπτονται του ενδιαφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας. Έχει ιδρύσει από τον Σεπτέμβριο του 2012 ένα πρωτότυπο εργαστήριo δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, "Τα Μανταλάκια". Το εργαστήριo αποτελεί έναν χώρο συνάντησης και επικοινωνίας για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με νέους και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και δημιουργίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024