Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤο Aristi Mountain Resort and Villas στα National Geographic Unique Lodges of the World
Ξενοδοχεία

Το Aristi Mountain Resort and Villas στα National Geographic Unique Lodges of the World

Η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων και καταλυμάτων σχεδόν διπλασίασε τις μονάδες της, σε 45 προορισμούς σε έξι ηπείρους. Ανάμεσα στα νέα της μέλη είναι και το Aristi Mountain Resort and Villas, στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου.

Το Aristi Mountain Resort & Villas είναι πλήρως εναρμονισμένο στο φυσικό περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική. Τοπικά υλικά, πέτρα και ξύλο κοσμούν το εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου. Η λειτουργία του είναι απόλυτα συμβατή με τη φύση. Με τις αντλίες θερμότητας που έχουν εγκατασταθεί έχει περιοριστεί αισθητά η χρήση του πετρελαίου, ενώ ο φωτισμός γίνεται παντού με λάμπες οικονομίας και led. Τα λύματα του ξενοδοχείου επεξεργάζεται ένα υπερσύγχρονο σύστημα τριτοβάθμιας επεξεργασίας. Οι αγορές έχουν μικρό ποσοστό συσκευασίας, γίνεται ανακύκλωση, μεταφέροντας ακόμη και ως τα Ιωάννινα τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Προσωπικό επιλεγμένο από την περιοχή, τοπικά προϊόντα, συνεργασίες με τοπικές εταιρίες, έχουν ως στόχο τη στενή σχέση με την τοπική κοινωνία. Στη καθημερινή του λειτουργία, η διεύθυνση του ξενοδοχείου ακολουθεί τις αρχές του αυστηρού περιβαλλοντικού προτύπου ISO14001, παρακολουθώντας μηνιαία τους περιβαλλοντικούς του δείκτες, εκπαιδεύοντας το προσωπικό και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση των πελατών του.

Από την έναρξή της τον Ιανουάριο του 2015, η National Geographic Unique Lodges of the World έχει σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των ακινήτων στην εντυπωσιακή συλλογή της, αυξάνοντας τη γεωγραφική της κάλυψη στην καναδική Αρκτική, το Ατλαντικό Δάσος της της Βραζιλίας, τις Σεϋχέλλες, τα βουνά της βόρειας Ελλάδας -και όχι μόνο. Η αλυσίδα ξεκίνησε με 24 μέλη και δέχθηκε άλλα 14 τον περασμένο Ιούνιο και επτά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, φέρνοντάς την να διαθέτει συνολικά 45 μονάδες έως τώρα. Οι ιδιαίτερες αυτές μονάδες επιλέχθηκαν για την εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών τους και τις εμπειρίες που προσφέρουν, καθώς και για την πρωτοπορία τους στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, μαζί με τη δέσμευση για την προστασία της πολιτιστικής και της φυσικής κληρονομιάς. Θα πρέπει να υποβάλλονται σε αυστηρή διαδικασία έγκρισης και ελέγχου των χώρων τους για να γίνουν μέλη της National Geographic Unique Lodges of the World.

Οι μονάδες που έγιναν πρόσφατα μέλη της National Geographic Unique Lodges of the World είναι τα:

  • Fregate Island Private, Σεϋχέλλες
  • Churchill Wild – Seal River Heritage Lodge, Καναδάς
  • Aristi Mountain Resort and Villas, Ελλάδα
  • Tiamo Resort, Μπαχάμες
  • Reserva do Ibitipoca, Βραζιλία
  • Banyan Tree Ringha, Κίνα
  • Lone Mountain Ranch, Μοντάνα, ΗΠΑ

“Δημιουργήσαμε την National Geographic Unique Lodges of the World για να χρησιμεύσει ως ένα λαμπρό παράδειγμα του βιώσιμου τουρισμού σε όλον τον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι για την αξιοσημείωτη ανάπτυξη της αλυσίδας που παρακολουθούμε τον τελευταίο χρόνο. Με την παροχή τέτοιων φανταστικών εμπειριών στους επισκέπτες, δείχνοντας ταυτόχρονα ότι τα ταξίδια μπορεί να είναι μια ώθηση για το καλό, ελπίζουμε να βοηθήσουμε τον αειφόρο τουρισμό και να εμπνεύσουμε και άλλους να ενωθούν μαζί μας”, δήλωσε ο Lynn Cutter, εκτελεστικός πρόεδρος για τα Ταξίδια της National Geographic. “Ανυπομονούμε για την παροχή στους ταξιδιώτες ακόμα μεγαλύτερου εύρους μοναδικών ευκαιριών σε όλο τον κόσμο, καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την αλυσίδα μας στα χρόνια που έρχονται”.

Η δεύτερη ελληνική  μονάδα – μέλος της National Geographic Unique Lodges of the World είναι το Kapari Natural Resort στη Σαντορίνη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024