Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΤο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσσαράς ανοίγει στο επόμενο τρίμηνο του 2023
Πολιτισμός

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσσαράς ανοίγει στο επόμενο τρίμηνο του 2023

Συνάντηση για τα έργα πολιτισμού της Κρήτης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Όλα τα θέματα πολιτισμού που αφορούν την Κρήτη και η πορεία των έργων του ΕΣΠΑ της τρέχουσας και της επόμενης προγραμματικής περιόδου εξετάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιανουαρίου, σε σύσκεψη παρουσία της υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη, του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργου Διδασκάλου.

Βασικοί εισηγητές της σύσκεψης ήταν οι διευθυντές των διαχειριστικών Αρχών της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μαρία Κασσωτάκη και κ. Γιάννης Μυλωνάς αντίστοιχα. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο υφυπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού κ. Κώστας Φασουλάκης, οι προϊστάμενοι και στελέχη των εφορειών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου καθώς και της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων Κρήτης, όπως επίσης και οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της κεντρικής υπηρεσίας.

Το πρωί η κα Μενδώνη με τον κ. Αρναουτάκη, και τους συνεργάτες τους επισκέφθηκαν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσσαράς, όπου επιθεώρησαν τις εργασίες ολοκλήρωσης της έκθεσης της μόνιμης συλλογής. Η υπουργός, όπως και ο περιφερειάρχης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών στο νέο Μουσείο, το οποίο, όπως δήλωσαν θα είναι έτοιμο να παραδοθεί το επόμενο τρίμηνο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024