Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΤο “Ρυζόγαλο της Ελένης” μπαίνει δυναμικά στα τοπικά ξενοδοχεία και εστιατόρια
Αυθεντική ελληνική γαστρονομία

Το “Ρυζόγαλο της Ελένης” μπαίνει δυναμικά στα τοπικά ξενοδοχεία και εστιατόρια

Ρυζόγαλο της Ωραίας Ελένης

Στόχος είναι η απολαυστική υπερ-τροφή να διοχετευθεί στα πρωινά των τοπικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αλλά και στα επιδόρπια των τοπικών restaurants

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Χαλκιδικής και οι τοπικοί ξενοδόχοι, καθώς αποφάσισαν να προωθήσουν περαιτέρω την ελληνική γαστρονομία. Συγκεκριμένα το “ρυζόγαλο της Ελένης” διατίθεται από τη γαστρονομική γωνιά The Dreamers Point της Αρναίας, αποτελώντας το must eat έδεσμα της παραδοσιακής eatery και το πρώτο σε κατανάλωση προϊόν από τα πολλά παραδοσιακά που προσφέρονται σε αυτήν.

Στόχος είναι η απολαυστική υπερ-τροφή να διοχετευθεί στα πρωινά των τοπικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αλλά και στα επιδόρπια των τοπικών restaurants, ώστε να προσθέσει σε αυτά την αξία του ντόπιου γάλακτος μέσα από μία αντιπροσωπευτικά παραδοσιακή συνταγή, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας και μέρος της αυθεντικότητας που χαρακτηρίζει τον τόπο.

Μια «συνταγή» από το παρελθόν φέρνει τουρισμό στο ορεινή κωμόπολη της Χαλκιδικής, Αρναία. Πολύ έξυπνα η κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησαν να διαφημίζουν «Το ρυζόγαλο της Ελένης» και να προσελκύουν τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν σε γαστρονομικούς παραδείσους.

Το εξαιρετικό εν λόγω ρυζόγαλα, παρασκευάζεται στην Αρναία με φρέσκο γίδινο και πρόβειο γάλα από τα βοσκοτόπια του Αριστοτελικού Όρους και χυμό πορτοκαλιού και πλέον κατέχει το Σήμα Ποιότητας, ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ.

“Πρόκειται για πολύ παλιά και ‘τολμηρή’ συνταγή», λέει η κα Ελένη Καραντώνα που αποφάσισε να δώσει συνέχεια στη γαστρονομική της κληρονομιά. «Έχοντας στη διάθεσή μας ικανή ποσότητα και άριστης ποιότητας γάλα, προερχόμενο από ζώα που βόσκουν σε ημι-δασικές natura περιοχές της Ανατολικής Χαλκιδικής, δημιουργήσαμε ένα βιολογικό προϊόν, συνδυάζοντας γεύσεις που ενώ μοιάζουν αταίριαστες, ‘δένουν’ τόσο μεταξύ τους, ώστε να εξασφαλίζουν γευστική ιδιαιτερότητα και φυσικά αρμονία”.

Το μυστικό της συνταγής έγκειται στην πρόβραση του ρυζιού σε χυμό φρέσκου πορτοκαλιού, ξύσματος και μπαχαρικών. Όταν το μίγμα είναι έτοιμο, τότε προστίθεται σε αυτό το γάλα και έτσι το ρύζι ξαναβράζει – αυτήν τη φορά με προσθήκη ζάχαρης. “Η τέχνη του ανακατέματος είναι ό,τι κάνει τη διαφορά” προσθέτει η κα Ελένη, που προμηθεύεται δεκάδες κιλά ντόπιο γάλα στην εβδομάδα, προκειμένου να δημιουργήσει τη βελούδινη ρυζογαλένια γεύση.

 

Υπεύθυνη Ροής - TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογράφος και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023
26/01/2023
25/01/2023