Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΑπό τις πιο επιτυχημένες χρονιές για το Φεστιβάλ Αθηνών
Υπουργείο Πολιτισμού

Από τις πιο επιτυχημένες χρονιές για το Φεστιβάλ Αθηνών

“Το Φεστιβάλ Αθηνών ολοκληρώνει ίσως την πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία του. Έχοντας παρουσιάσει στο κοινό πολύ σημαντικές παραγωγές, διεθνείς συμπράξεις και παγκόσμιες πρεμιέρες απέδειξε ότι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ της Ευρώπης. Έχει συνδυάσει την πρωτοπορία, αλλά…

“Το Φεστιβάλ Αθηνών ολοκληρώνει ίσως την πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία του. Έχοντας παρουσιάσει στο κοινό πολύ σημαντικές παραγωγές, διεθνείς συμπράξεις<...> και παγκόσμιες πρεμιέρες απέδειξε ότι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ της Ευρώπης. Έχει συνδυάσει την πρωτοπορία, αλλά και την καλλιτεχνική παράδοση σε μια γιορτή της παγκόσμιας τέχνης, προβάλλοντας παράλληλα τον ελληνικό πολιτισμό – την Ελλάδα – διεθνώς”. Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης, έπειτα από την τελευταία παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών στην Επίδαυρο, “Αγαμέμνων”, που παρακολούθησε και ο ίδιος το Σάββατο.

“Το κοινό” συμπλήρωσε “ανταποκρίθηκε θερμά σε αυτή την προσπάθεια, η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού για να κάνουμε τον πολιτισμό αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλων των Ελλήνων. Φέτος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είχαμε περίπου 220 χιλιάδες θεατές. Δηλαδή είχαμε μια αύξηση 10%, σε σχέση με πέρσι. Σε πολλές εκδηλώσεις μάλιστα τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν λίγες ώρες μετά την έναρξη προπώλησης. Τα δε έσοδα από τα εισιτήρια έφτασαν τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Το άνοιγμα του Φεστιβάλ σε νέου τύπου παραγωγές, σε νέους χώρους, σε πιο νεανικό κοινό, η αναζήτηση νέων ιδεών και τάσεων, απέδωσε. Η στήριξη του κοινού όχι μόνο αποδεικνύει ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση αλλά μας στηρίζει στο να συνεχίσουμε με ακόμη πιο φιλόδοξες καλλιτεχνικές ρήξεις την επόμενη περίοδο”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024