Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΟργανωτές ΣυνεδρίωνΜείωση των επιχειρηματικών ταξιδιών

Μείωση των επιχειρηματικών ταξιδιών

Μείωση ύψους 30% για το πρώτο τρίμηνο του 2003 σημειώθηκε στα επιχειρηματικά ταξίδια, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής της Afaia Travel & Congress Γιώργος Ματσάγγος

Μείωση ύψους 30% για το πρώτο τρίμηνο του 2003 σημειώθηκε στα επιχειρηματικά ταξίδια, όπως επισήμανε, μιλώντας στην<...> εκπομπή Business & Travel, ο γενικός διευθυντής της Afaia Travel & Congress Γιώργος Ματσάγγος.

Ειδικότερα, ο κ. Ματσάγγος υπογράμμισε ότι τα τελευταία δυο χρόνια η αναφερόμενη πτώση είναι συνεχής, κυρίως μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, τον πόλεμο στο Ιράκ και την τωρινή κρίση με τον ιό SARS. Όσον αφορά τις επιπτώσεις της άτυπης πνευμονίας, ο κ. Ματσάγγος σημείωσε τις μηδαμινές κρατήσεις με προορισμό τις ασιατικές χώρες, αλλά και τη γενικότερη μειωμένη συμμετοχή στα διάφορα συνέδρια.

Αναφερόμενος μάλιστα στο συνεδριακό τουρισμό, ο κ. Ματσάγγος τόνισε ότι στην Ελλάδα καλύπτει μόνο το 3% του συνόλου της τουριστικής προσέλευσης, όταν για παράδειγμα στην Πορτογαλία το αντίστοιχο ποσοστό «αγγίζει» το 6%. Τούτο συμπέρανε ο γενικός διευθυντής της Afaia Travel & Gongress πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την πλευρά της πολιτείας με σκοπό την ίδρυση περισσότερων και καταλληλότερων συνεδριακών χώρων, καθώς όλες οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εισροή χρημάτων από τους συμμετέχοντες στα συνέδρια είναι πολύ μεγαλύτερη από τα ποσά που αφήνουν οι υπόλοιποι τουρίστες.

Ερωτηθείς δε για την παρούσα κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα, ο κ. Ματσάγγος διευκρίνισε ότι οι προσδοκίες όλων για άνοδο του τουρισμού μέσα στο 2003 σε καμία περίπτωση δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ έκανε λόγο για την αρνητική πρωτιά της Ελλάδας, εν συγκρίσει με παρελθούσες διοργανώτριες χώρες, όσον αφορά την τουριστική προσέλευση ένα χρόνο πριν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μιλώντας, τέλος, για την Afaia Travel & Congress ο κ. Ματσάγγος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες των ίδιων να διαφοροποιηθούν από τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά πρακτορεία ως προς την παροχή των υπηρεσιών, καθώς και να ξεφύγουν από το ρόλο του παραδοσιακού πράκτορα, δίνοντας έμφαση στη διοργάνωση θεματικών συναντήσεων και συνεδρίων, αλλά και γενικότερα λειτουργώντας μόνο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024