Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣε εμβολιαστικά κέντρα μετατρέπονται τα κτίρια της ΔΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Μαρούσι
MICE

Σε εμβολιαστικά κέντρα μετατρέπονται τα κτίρια της ΔΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Μαρούσι

Τα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι έτοιμα προς παράδοση στα μέσα Φεβρουαρίου, θα είναι διαθέσιμα έως και τον Αύγουστο, ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά θα δημιουργηθούν 100 'γραμμές' εμβολιασμού.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στα περίπτερα 13 και 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, για την μετατροπή τους σε ένα από τα δυο μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το δεύτερο θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Τα δυο περίπτερα αναμένεται να είναι έτοιμα προς παράδοση στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, κ. Κυριάκο Ποζρικίδη η συνολική επιφάνεια που αναμένεται να προετοιμαστεί προς παράδοση είναι 10.000 τ.μ., ενώ η ακριβής ημερομηνία της έναρξης των εμβολιασμών δεν έχει καθοριστεί, καθώς όλα εξαρτώνται από το εμβολιαστικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε όλη τη χώρα.

“Κρίθηκε πως είναι κατάλληλο μέρος καθώς υπάρχει χώρος για στάθμευση των πολιτών και θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός” εξηγεί στην εφημερίδα “Μακεδονία” ο κ. Ποζρικίδης.

Τα κέντρα αυτά θα στελεχωθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολιτική Προστασία.

Τα περίπτερα 13 και 15 αναμένεται να είναι διαθέσιμα έως και τον Αύγουστο, καθώς μετά θα πρέπει να αποδεσμευθούν για την πραγματοποίηση της 86ης ΔΕΘ. Υπολογίζεται ότι συνολικά θα δημιουργηθούν 100 “γραμμές” εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, η διοίκηση της ΔΕΘ έχει έρθει σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ για τη φιλοξενία στους χώρους της, στη Θεσσαλονίκη, υποδομής άμεσης ανταπόκρισης σε κλήσεις, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει καθόλη τη διάρκεια του 2021, σε περίπτερο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, στους χώρους της ΔΕΘ λειτούργησε το ένα από τα δύο εξεταστήρια για δωρεάν τεστ COVID-19, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ από το εκθεσιακό κέντρο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκινούν για τη Βόρειο Ελλάδα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν τα rapid τεστ.

Σημειώνεται ότι τα εμβολιαστικά κέντρα στο σύνολό τους θα αυξηθούν εντός του Φεβρουαρίου κατά 300, φτάνοντας συνολικά τα 700.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024