Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί6th International Hospitality Forum, υπό τη σκέπη του ΞΕΕ και τη «σφραγίδα» της Phocuswright
Συνέδρια

6th International Hospitality Forum, υπό τη σκέπη του ΞΕΕ και τη «σφραγίδα» της Phocuswright

  • Από αριστερά: o Executive General Manager Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Θεόδωρος Τζούρος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, η διευθύντρια του ΞΕΕ κα Αγνή Χριστίδου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος FORUM AE-Member of NürnbergMesse Group κ. Θανάσης Παναγούλιας.
  • sdr

Το κρίσιμο ζήτημα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού και η αποτελεσματική κατανάλωση ενέργειας, καθώς και οι ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου της φιλοξενίας θα είναι ορισμένες από τα βασικά θέματα συζήτησης του Φόρουμ.

Τις τελευταίες τάσεις της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας ακτινογραφεί το 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας (6th International Hospitality Forum), που διοργανώνει σε συνεργασία με την Phocuswright, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Υπογραμμίζεται ότι τo 6o Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας με φετινό θέμα «Securing Resources: Addressing Today’s Major Challenge in Hospitality» θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11 το πρωί στη συνεδριακή αίθουσα C1 του Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA 2023.

Σε συνέχεια των πέντε ιδιαίτερα επιτυχημένων διοργανώσεων, από το 2017 που έλαβαν θερμή υποδοχή από το τουριστικό και εν γένει το οικονομικό κοινό της χώρας, το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας υπό τη σκέπη του ΞΕΕ και τη «σφραγίδα» της Phocuswright -την εταιρεία ηγέτη στο χώρο της πρωτογενούς έρευνας στο χώρο της φιλοξενίας- έχει πλέον καθιερωθεί ως η κορυφαία πλατφόρμα διαλόγου και γνώσης για τον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η εποικοδομητική χρήση των πόρων ανθρώπινου δυναμικού και η αποτελεσματική κατανάλωση ενέργειας, καθώς και οι ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου της φιλοξενίας, θα είναι ορισμένες από τις βασικές ψηφίδες συζήτησης του Φόρουμ.

Το 6th International Hospitality Forum θα φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου στελέχη από μεγάλες παγκόσμιες ξενοδοχειακές εταιρείες, κορυφαίες ανά τον κόσμο αναγνωρισμένες εταιρείες συμβούλων, influencers και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι θα αναλύσουν τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της φιλοξενίας στην Ελλάδα ενώ θα πραγματοποιηθεί αποκλειστική παρουσίαση της έρευνας της Phocuswright με τίτλο «Hospitality Reboot: Embracing Trends / Facing Challenges».

Αναφερόμενος στο 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τονίζει: «Σε ένα μεταβατικό περιβάλλον “πολυ–κρίσης”, το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας για έκτη συνεχή χρονιά, γίνεται σημείο συνάντησης και διαλόγου ομιλητών διεθνούς κύρους, με τη στρατηγική συνεργασία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ) και της Phocuswright, εταιρείας – ηγέτη στο χώρο της πρωτογενούς έρευνας για τον κλάδο της φιλοξενίας παγκοσμίως. Πέρα από τη συμμετοχή με φυσική παρουσία στο “Metropolitan Expo”, οι εργασίες του Φόρουμ θα έχουν και εφέτος παγκόσμια απεύθυνση μέσω του διαδικτύου και ήδη το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι εντυπωσιακό. Η πρόσβαση σε δεδομένα, η πρωτογενής πληροφόρηση και η εξειδικευμένη γνώση είναι σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για κάθε επιχειρηματική στρατηγική που για να είναι επιτυχής, πρέπει να προσαρμόζεται έγκαιρα στις τάσεις και τις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Αυτή είναι και η μεγάλη προστιθέμενη αξία του Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας για κάθε ξενοδόχο-μέλος του ΞΕΕ, καθώς μάλιστα στο επίκεντρο των εργασιών του 6ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας βρίσκονται δύο μείζονες προκλήσεις για τον κλάδο, το υψηλό ενεργειακό κόστος και το έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος FORUM AE- Member of NürnbergMesse Group κ. Θανάσης Παναγούλιας σχολιάζοντας το 6th International Hospitality Forum, ανέφερε τα εξής: «Η HORECA 2023 υποδέχεται για πρώτη φορά το 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την μακροχρόνια συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το οποίο αποτελεί έναν εξαιρετικό σύμμαχο και συνοδοιπόρο στην προσπάθεια μας να συμβάλλουμε ως έκθεση στον εκσυγχρονισμό των τουριστικών επιχειρήσεων και στην εξέλιξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Σχετικά με την έκθεση, ο κ. Παναγούλιας επεσήμανε ότι η έκθεση αναμένεται να φτάσει τα προ Covid επίπεδα, είναι πλήρως καλυμμένη, ενώ η επισκεψιμότητα δε θα είναι μόνο υψηλή, αλλα και ποιοτική.

Τράπεζα Πειραιώς: Εκταμιεύσεις 600 εκατ. ευρώ σε εταιρείες του τουριστικού κλάδου το 2022, ανάλογο και το 2023

O Executive General Manager Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Θεόδωρος Τζούρος, αναφερόμενος στο 6th International Hospitality Forum δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας, τόσο τη σημαντική συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία όσο και τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές του, στηρίζει στρατηγικά τον τουριστικό κλάδο. Το 2022 προχωρήσαμε σε νέες εκταμιεύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ σε πελάτες μας του τουριστικού κλάδου και για το 2023, σύμφωνα και με τα επενδυτικά σχέδια που εξετάζουμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του Αναπτυξιακού νόμου, υπολογίζουμε σε ανάλογες εκταμιεύσεις. Η τράπεζα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της επομένης ημέρας του κλάδου
μέσω της στρατηγικής συνεργασίας που έχουμε με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, τον θεσμικό σύμβουλο της Ελληνικής Πολιτείας για την τουριστική πολιτική της χώρας».

Platinum Χορηγός του 6ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας είναι η FORUM ΑΕ, Gold Χορηγός η Τράπεζα Πειραιώς και Silver Χορηγός είναι η JDE Professional. Χορηγός επικοινωνίας του 6th International Hospitality Forum είναι και το TravelDailyNews.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024