Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΔιεθνές συνέδριο για την τουριστική βιομηχανία με ομιλητές διεθνούς κύρους
Συνέδρια

Διεθνές συνέδριο για την τουριστική βιομηχανία με ομιλητές διεθνούς κύρους

Στόχος του συνεδρίου 'Mediterranean Luxury Travel Summit 2013' είναι να παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις, τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περεταίρω ανάπτυξη και διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των προορισμών της Μεσογείου έναντι των νέων αναδυόμενων αγορών.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται το διεθνές συνέδριο “Mediterranean Luxury Travel Summit 2013” με γενικό τίτλο “Περιφερειακή συνεργασία & Ανάπτυξη” με ομιλητές σημαντικούς εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα και Τρίτη, 7-8 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στην Αθήνα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις, τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περεταίρω ανάπτυξη και διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των προορισμών της Μεσογείου έναντι των νέων αναδυόμενων αγορών.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του διήμερου συνεδρίου είναι: Η καταπολέμηση της εποχικότητας, η σημασία των επενδύσεων σε τουριστικές υποδομές, η πολιτιστική κληρονομία ως εργαλείο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η οι νέες τάσεις στο luxury travel, η σύνδεση της τοπικής παραγωγής και τουριστικού μαρκετινγκ, ο ρόλος των νέων τεχνολογιών στην βελτίωση της εικόνας ενός προορισμού και η σημασία του τουρισμού κρουαζιέρας για την ευρύτερη περιοχή.

Το συνέδριο θα ανοίξει η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και στη συνέχεια ο Egemen Bagıs, αρμόδιος υπουργός για θέματα ΕΕ και επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, θα μιλήσει για τα οφέλη και την σημασία της συνεργασίας στην περιοχή.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν ομιλίες επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λιβαδάς.

Το ζήτημα της εποχικότητας θα θίξει στην ομιλία του ο Thomas Willms, αντιπρόεδρος και περιφερειακός διευθυντής των Starwood Hotels για την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Στην ειδική θεματική ενότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό και τις υποδομές θα μιλήσει ο Ferit F. Sahenk, πρόεδρος του Dogus Group της Τουρκίας, ενώ για τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα ενός προορισμού θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και ο Kevin Clapson, επικεφαλής, του Tripadvisor για την Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Για τη σημασία της μεσογειακής πολιτιστικής κληρονομίας στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη θα παρουσιάσει η γενική γραμματέας Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο Yesim Gurer Oymak, διευθυντής του Μουσικού Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης και η Nikki White, επικεφαλής Βιωσιμότητας και Προορισμών της ABTA The Travel Association.

Ομιλητής στην ενότητα “The Role of the New Communication and Digital Technologies” θα είναι και ο καθ. Δημήτριος Μπούχαλης, πρόεδρος του International Federation for Information Technologies in Travel and Tourism (IFITT), διευθυντής του eTourism, Research Lab Bournemouth University.

Τέλος, κεντρική ομιλία με θέμα το πως η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να ωφελήσει το τουριστικό προϊόν θα απευθύνει ο Costas Christ, αρχισυντάκτης στο National Geographic Traveler και πρόεδρος της επιτροπής για τα βραβεία ‘Tourism for Tomorrow’ του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τον Τουρισμό (World Travel and Tourism Council).

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τις εφημερίδες “International Herald Tribune”, “Καθημερινή” και την εταιρεία Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ.

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι οι: National Geographic Travel, Travel Daily News, GTP και ΣΚΑΙ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024