Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΕξειδικευμένος τουρισμός: Το “κλειδί” για την τουριστική ανάπτυξη

Εξειδικευμένος τουρισμός: Το “κλειδί” για την τουριστική ανάπτυξη

Ο αγροτουρισμός, ο συνεδριακός, ο εκθεσιακός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός και ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελούν τους στόχους – κλειδιά για να πετύχουμε την ποθητή ανάπτυξη. Αυτό είναι το συμπέρασμα της […]

Ο αγροτουρισμός, ο συνεδριακός, ο εκθεσιακός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός και ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελούν τους στόχους – κλειδιά για να<...> πετύχουμε την ποθητή ανάπτυξη. Αυτό είναι το συμπέρασμα της ημερίδας για τον τουρισμό που οργάνωσε στο νέο ξενοδοχείο “Negroponte Resort Eretria” το παράρτημα Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η ημερίδα, στην οποία πήραν μέρος σημαντικοί παράγοντες της οικονομικής, τουριστικής και πολιτικής ζωής του τόπους μας, είχε θέμα “Ο τουρισμός ως στρατηγική ανάπτυξης στις σύγχρονες συνθήκες”.

“Είμαστε ευτυχείς που σε μια ώρα αρκετά σημαντική για τη χώρα μας, ενόψει των ολυμπιακών αγώνων, καταθέτουμε τις απόψεις μας, προβληματιζόμαστε, καταγγέλλουμε, προτείνουμε και ευαισθητοποιούμε τους παρόντες και τους απόντες για ένα θέμα που αποτελεί αναξιοποίητο και σπουδαίο κεφάλαιο για τη χώρα μας, τον τουρισμό”, τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Αντώνης Νάνος.

Ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης μίλησε με θέμα “Ο τουρισμός ως εργαλείο ανάπτυξης στις σύγχρονες συνθήκες”, ο διοικητής Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στον “αγροτουρισμό”, ο πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ και Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ κ. Κ. Κατσιγιάννης επικεντρώθηκε στην τουριστική ανάπτυξη των νομών Βοιωτίας & Εύβοιας, την σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές, ο δημοσιογράφος και πρώην Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Aκης Κοσώνας επισήμανε την “απουσία εθνικής στρατηγικής στο τουρισμό”, ο αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας και πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Καρύστου κ. Χ. Μήτρος μίλησε για το “Νέο ριζοσπαστικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης”, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας κ. Βαγ. Αποστόλου αναφέρθηκε στις “εναλλακτικές μορφές τουρισμού ως εργαλείο ανασυγκρότησης της υπαίθρου”, ο οικονομολόγος και σύμβουλος τουριστικής δραστηριότητας κ. Αντρέας Στεφανής επισήμανε τις <ι>τεχνολογίες “κλειδιά” για την εξέλιξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίαςι> και τέλος ο πρόεδρος Δ.Σ. Ταξιδιωτικού Οργανισμού HERONIA Α.Ε κ. Γιάννης Τρέντζος τόνισε τις “σύγχρονες προκλήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης”. Την ημερίδα, που είχε σημαντική επιτυχία και συμμετοχή συντόνισε ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος κ. Λουκάς Γεωργιάδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024