Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΗ FIA στηρίζει την Παγκόσμια Σύνοδο του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια
Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου

Η FIA στηρίζει την Παγκόσμια Σύνοδο του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια

Την πρώτη διοργάνωση Συνόδου με θέμα την Οδική Ασφάλεια, στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2009, αποφάσισε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών-UN, μετά την επιτυχημένη παγκόσμια εκστρατεία για τη βελτίωση της “Make […]

Την πρώτη διοργάνωση Συνόδου με θέμα την Οδική Ασφάλεια, στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2009, αποφάσισε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών-UN, μετά την επιτυχημένη παγκόσμια εκστρατεία για τη βελτίωση της “Make Roads Safe”, που διοργανώνει<...>η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου-FIA με τον ΟΗΕ, στοχεύοντας στη μείωση των θανάτων από τα τροχαία ατυχήματα.

Οι εθνικές λέσχες, μέλη της FIA, που έχουν ενεργό και καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της εκστρατείας οδικής ασφάλειας, χαιρέτησαν την απόφαση του ΟΗΕ για την πρώτη Σύνοδο Υπουργών με κύριο θέμα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και ελπίζουν στη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών, που θα αποστείλουν στις επόμενες μέρες στον γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να «πιέσουν» στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η εκστρατεία οδικής ασφάλειας “Make Roads Safe”, θα συνεχιστεί ώστε να προωθεί τα θέματα της ατζέντας της Συνόδου και προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για:


  • Οικονομική βοήθεια από τη Διεθνή Κοινότητα, ποσού 100 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, κυρίως στις φτωχές χώρες.

  • Το 10% των κονδυλίων διεθνών οργανισμών για τις οδικές υποδομές χωρών, να προορίζεται για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.


Η κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως από τα τροχαία ατυχήματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, υποστηρίζει ο ΟΗΕ καθώς κάθε χρόνο περισσότεροι από 1,2 εκατ. άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο και άλλα 50 εκατ. τραυματίζονται, στην πλειοψηφία τους νέοι, ηλικίας 20-24 ετών. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι χωρίς τη λήψη μέτρων, περισσότεροι από 20 εκατ. άνθρωποι θα χαθούν από τα τροχαία ατυχήματα στο διάστημα 2000-2015, με διπλασιασμό τον αριθμό των απωλειών μέχρι το 2030.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024