Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΗμερίδα του ΚΑΠΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία

Ημερίδα του ΚΑΠΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα “Εξοικονόμηση Ενέργειας σε ‘Έξυπνα Κτίρια’ με τη χρήση Αποκεντρωμένου Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης (ΕΙΒ) -Εφαρμογές στα Ελληνικά Ξενοδοχεία” που διοργάνωσε το […]

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα "Εξοικονόμηση Ενέργειας σε 'Έξυπνα Κτίρια' με τη χρήση<...> Αποκεντρωμένου Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης (ΕΙΒ) -Εφαρμογές στα Ελληνικά Ξενοδοχεία" που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ<.>), με την υποστήριξη της ABB Α.Ε., των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Astir Palace Hotels και της τεχνικής εταιρίας Ν&Κ Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2001 στο ξενοδοχείο Astir Palace, στο πλαίσιο του έργου "Development of an Energy Management System for Hotels using standard Sensor/Actuator components and the European Installation Bus" του προγράμματος CRAFT-JOULE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το συγκεκριμένο έργο είχε ως στόχο τη μελέτη και ανάπτυξη συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας στα ξενοδοχεία, μέσω της ενεργειακής διαχείρισης του μηχανοστασίου και των δωματίων, με τη χρήση του συστήματος EIB (European Installation Bus – Smart Buildings).

Τους θερμούς χαιρετισμούς και την υποστήριξη του υπουργού Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλου, σε κάθε δραστηριότητα που προωθεί τις σύγχρονες φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και συνεισφέρει παράλληλα στις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού τομέα, μετέφερε στους παρευρισκομένους ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ επ. καθηγητής Δημοσθένης Αγορής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στα ξενοδοχεία Astir Palace Βουλιαγμένης, για την επιτυχημένη εφαρμογή του συστήματος EIB καθώς και Elounda Beach και Elounda Bay για την εκπόνηση ενεργειακής μελέτης με σκοπό την εγκατάσταση του συστήματος EIB στα ξενοδοχεία του Ομίλου Μαντωνανάκη.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ξενοδόχοι και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, εταιρίες συμβούλων και διαχείρισης έργων, επενδυτικές και κατασκευαστικές εταιρίες και διπλωματούχοι μηχανικοί που ασχολούνται με σχετικά έργα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024