Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΚώδικας δεοντολογίας σε επίπεδο διαφήμισης των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών
1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την ΕΚΕ και τα τυχερά παιχνίδια

Κώδικας δεοντολογίας σε επίπεδο διαφήμισης των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο με τίτλο “Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Βιομηχανία των Τυχερών Παιχνιδιών: Θέμα Εταιρικής Κουλτούρας ή Κρατικός Εξαναγκασμός;”, […]

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο με τίτλο “Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Βιομηχανία των Τυχερών Παιχνιδιών<...>: Θέμα Εταιρικής Κουλτούρας ή Κρατικός Εξαναγκασμός;”, με περισσότερους από 120 συμμετέχοντες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Κοινό στοιχείο των παρουσιάσεων των ομιλητών ήταν η αναγνώριση ότι το “Υπεύθυνο Παιχνίδι” είναι προτεραιότητα για κάθε εταιρεία που συμμετέχει στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, Δρ. Γεώργιος Χριστοδουλάκης, ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών, ανέλυσε τις θέσεις της κυβέρνησης στο νέο υπό διαβούλευση ακόμη νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των τυχερών παιχνιδιών δίνοντας (μεταξύ άλλων) έμφαση στην προστασία των συμμετεχόντων (παιχτών) μέσω ενός κώδικα δεοντολογίας σε επίπεδο διαφήμισης των εταιρειών και ταυτόχρονα ελέγχου του ορίου ηλικίας.

Ο Δρ. Bernhard, διευθυντής Ερευνών τυχερών παιχνιδιών στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας επεσήμανε ότι μία προσέγγιση “Glocal” με έμφαση στο τοπικό πολιτισμό και κουλτούρα, πρέπει να είναι στο επίκεντρο για κάθε κυβέρνηση. Η κα Wardle, διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για τη χάραξη πολιτικής από τις κυβερνήσεις και τους νομοθέτες να λάβουν υπόψη τους το τοπικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο για τα τυχερά παιχνίδια, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι οι παίκτες δεν είναι μια ομοιογενής ομάδα.

Η κα Γιαννούλη, διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων της Regency Entertainment ΑΕ, ανέλυσε τι σημαίνει “Υπεύθυνο Παιχνίδι” για το Regency Casino και ποιες πρακτικές ακολουθούν για την προστασία των πελατών τους.

Η κα Ligne, γενικός γραμματέας της European Gaming & Betting Association, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην αναγκαιότητα της αυτορρύθμισης της βιομηχανίας τυχερών παιγνίων, καθώς και τους μηχανισμούς για τον έλεγχο των κάτω των 18 ετών παιχτών.

Ο κ. Stickler, πρόεδρος της European State Lotteries & Toto Associations, επεσήμανε την αναγκαιότητα να εντοπιστούν οι αρχές της αλληλεγγύης, της ακεραιότητας, της επικουρικότητας και της προφύλαξης από όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δρ. Σπανουδάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, μίλησε για τη σημαντικότητα της κοινωνικής ευθύνης από την πλευρά του οργανισμού του και την ενίσχυση αντίστοιχων προγραμμάτων στην ελληνική επικράτεια. Ο κ. Αντωνόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intralot, υπογράμμισε τα οφέλη που απολαμβάνουν οι φορείς, παίχτες και εταιρείες όταν ενισχύουν το “Υπεύθυνο Παιχνίδι” για το καλό όλων των συμμετεχόντων. Ο κ. Ξύδος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Techlink Entertainment, αναφέρθηκε στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές με τη χρήση της τεχνολογίας για την προώθηση της προστασίας των παικτών και της ευθύνης στη βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών. Τέλος, ο κ. Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Regency Entertainment ΑΕ, δήλωσε ότι το νομικό πλαίσιο της ΕΕ αποδεικνύει ότι η συγκράτηση της δραστηριότητας των τυχερών παιχνιδιών ήταν και θα είναι πάντα η ασφαλέστερη οδός για όλους τους εμπλεκόμενους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024