Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΟ καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης στο συνέδριο των Major Cities of Europe
Συνέδρια

Ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης στο συνέδριο των Major Cities of Europe

Συμαντική συμμετοχή του διακεκριμένου καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη στο ετήσιο συνεδριο των Major Cities of Europe, θα εξηγήσει πως ο έξυπνος και σε πραγματικό χρόνο τουρισμός, όταν εφαρμόζεται σε πόλεις και προορισμούς, φέρνει επανάσταση στον τουριστικό κλάδο και τη φιλοξενία και αλλάζει τις συνθήκες της αγοράς.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους διοργανωτές του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου του Δικτύου των Major Cities of Europe, η συμμετοχή του διακεκριμένου καθηγητή με κύρια ομιλία που φέρει τον τίτλο “Έξυπνος τουρισμός για τουριστικούς προορισμούς και ευρωπαϊκές πόλεις στην πορεία της ψηφιοποίησης για το 2030”.

Ο καθηγητής κ. Δημήτριος Μπούχαλης, Διευθυντής του εργαστηρίου ηλεκτρονικού τουρισμού (eTourism Lab) και Αναπληρωτής Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για την Έρευνα Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Πανεπιστήμιο Bournemouth της Αγγλίας, θα εξηγήσει πως ο έξυπνος και σε πραγματικό χρόνο τουρισμός, όταν εφαρμόζεται σε πόλεις και προορισμούς, φέρνει επανάσταση στον τουριστικό κλάδο και τη φιλοξενία και αλλάζει τις συνθήκες της αγοράς και τη δομή της βιομηχανίας.

Η ενσωμάτωση έξυπνων συστημάτων εκμεταλλεύεται τη διασυνδεσιμότητα και τη διαλειτουργικότητα των ολοκληρωμένων τεχνολογιών για να επανασχεδιάσει διαδικασίες και δεδομένα προκειμένου να παράγει καινοτόμες υπηρεσίες, προϊόντα και διαδικασίες με στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας για όλους τους ενδιαφερόμενους. Αυτός ο επανασχεδιασμός επιτρέπει τη διαμόρφωση προϊόντων, δράσεων, διαδικασιών και υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο, για τη βελτιστοποίηση της συλλογικής απόδοσης και ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία ευέλικτων λύσεων και αξίας για όλους όσους εμπλέκονται στο σύστημα αξιών.

Το γεγονός αυτό οδηγεί τους οργανισμούς τουρισμού και φιλοξενίας να επανεξετάσουν τις πηγές ανταγωνιστικότητας και να επανατοποθετήσουν τη στρατηγική και τις δραστηριότητές τους. Τα οικονομικά και οι στρατηγικές δικτύων υποδηλώνουν ότι οι οργανισμοί πρέπει και αυτοί να επανασχεδιάσουν τις διαδικασίες τους για να επωφεληθούν από το οικοσύστημά που δημιουργείται στο πλαίσιο του έξυπνου τουριστικού προορισμού.

Κοιτώντας το προς μέλλον, αυτή η ομιλία θα τονίσει τη σημασία της ανταγωνιστικότητας, της δικτύωσης, και τον τρόπο μεγιστοποίησης των οφελών για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η ενσωμάτωση έξυπνων τεχνολογιών είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των διασυνδεδεμένων συστημάτων και εμπλεκομένων (stakeholders) και παρέχει το πλαίσιο και την υποδομή για τη δημιουργία αξίας για όλους στην έξυπνη πόλη.

Η ενσωμάτωση πληροφοριών από τους καταναλωτές σε πραγματικό χρόνο, η δυναμική συλλογή στοιχείων  μεγάλων δεδομένων (big data), σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να μεταμορφώσουν τη συνδημιουργία υπηρεσιών κινητοποιώντας όλους τους πόρους στο οικοσύστημα.

Οι υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο φέρνουν επανάσταση στις βιομηχανίες του τουρισμού και της φιλοξενίας παγκοσμίως. Οι τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμοί που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη συνεχή συνδεσιμότητα θα μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους προς τη συνδημιουργία εξατομικευμένης εξυπηρέτησης πελατών για να ενισχύσουν δυναμικά την εμπειρία των καταναλωτών.

Το Gamification και το Metaverse μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στην ουσιαστική ψηφιακή ανάπτυξη των τουριστικών πόλεων. Οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να εξετάσουν πώς μπορούν να βελτιστοποιήσουν την ανταγωνιστικότητά τους με βάση τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των δικτύων τους σε έξυπνους προορισμούς και σε έξυπνα οικοσυστήματα τουρισμού και φιλοξενίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024