Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣτη Φλώρινα η τέταρτη διαβούλευση για τα ΗΣΔΜΤΠ

Στη Φλώρινα η τέταρτη διαβούλευση για τα ΗΣΔΜΤΠ

Στο Αμύνταιο της Φλώρινας (ξενοδοχείο Αίθριο) θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 10:00) η τέταρτη διαβούλευση της ομάδας εργασίας με αντικείμενο τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Διαχείρισης & ΜάρκετινγκΤουριστικών Προορισμών. Η […]

Στο Αμύνταιο της Φλώρινας (ξενοδοχείο Αίθριο) θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 10:00) η τέταρτη διαβούλευση της ομάδας εργασίας με αντικείμενο τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Διαχείρισης & Μάρκετινγκ<...>Τουριστικών Προορισμών. Η διαβούλευση συν-διοργανώνεται με το κέντρο οργάνωσης και προώθησης τουρισμού inFLORINA, και πραγματοποιείται στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα «Διαχείριση Προορισμού: Γιατί κάποιοι προορισμοί είναι τόσο πετυχημένοι;», υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας.

Η ομάδα διεξάγει μια αναλυτική μελέτη σχετικά με την καταγραφή και αξιολόγηση της υιοθέτησης Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών (ΗΣΔΜΤΠ) στην Ελλάδα, με στόχο να προάγει την αξιοποίηση και ανάπτυξή τους. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της, η ομάδα εργασίας επιδιώκει αφενός να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό για τη λειτουργικότητα και τα οφέλη των ΗΣΔΜΤΠ, και αφετέρου μέσω της μελέτης των ιδιαίτερων προβλημάτων και θεμάτων της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας να καταρτίσει τις κατάλληλες προτάσεις και λύσεις για την ανάπτυξη περισσότερων αλλά και αποτελεσματικότερων ΗΣΔΜΤΠ στην χώρα μας. Η ομάδα επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων, ενώσεων, φορέων και δημόσιους οργανισμών, έτσι ώστε να μελετηθούν, να συζητηθούν και τελικά να εξευρεθούν οι προσφορότεροι τρόποι συνεργασίας μεταξύ τους με στόχο την από κοινού ανάπτυξη και αξιοποίηση των ΗΣΔΜΤΠ.

Τον προηγούμενο χρόνο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ενεργή συμμετοχή – τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον ακαδημαϊκό κλάδο – η δράση της ομάδας εργασίας του e-business forum στον ηλεκτρονικό τουρισμό (e-Tourism). Σκοπός της νέας ομάδας είναι η συνέχεια της συνεισφοράς της στο χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία μέσω της προώθησης, της υιοθέτησης και της αξιοποίησης των ΗΣΔΜΤΠ από τους ιδιωτικούς και δημόσιους τουριστικούς φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή οι δύο πρώτες συναντήσεις και ανοιχτές διαβουλεύσεις της ομάδας εργασίας, ενώ έχει προγραμματιστεί και άλλη μία διαβούλευση κατά τη διάρκεια της Philoxenia 2007 στη Θεσσαλονίκη. Τα αποτελέσματα των πρώτων διαβουλεύσεων κρίθηκαν ως ιδιαίτερα χρήσιμα, και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φόρουμ www.ebusinessforum.gr. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης αυτής θα παρουσιαστούν και θα τεθούν υπό συζήτηση και στην διαβούλευση, έτσι ώστε να επαληθευτεί ή όχι η εφαρμογή και η αναγκαιότητά τους και στην τουριστική βιομηχανία της Φλώρινας. Η συζήτηση, η διεξαγωγή αλλά και ο έλεγχος των πορισμάτων κατά τη διάρκεια αυτής της διαβούλευσης κρίνονται ως πολύ σημαντικά μια και ο δυναμικά ανερχόμενος τουριστικός προορισμός της Φλώρινας αντιπροσωπεύει διαφορετικού είδους τουρισμού, καθώς και διαφορετικό μοντέλο και πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης σε σύγκριση με τους προορισμούς όπου πραγματοποιήθηκαν οι προηγούμενες διαβουλεύσεις.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα «Διαχείριση Προορισμού: Γιατί κάποιοι προορισμοί είναι τόσο πετυχημένοι;» και έτσι, οι συμμετέχοντες της συνάντησης του e-business forum θα έχουν την πρόσθετη ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες συνεδρίες της ημερίδας. Με τον τρόπο αυτό οι συμμετέχοντες της τέταρτης διαβούλευσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν και να συζητήσουν διάφορα καινοτομικά ζητήματα που θα αναπτύξουν οι ομιλητές και οι διοργανωτές της διαβούλευσης, όπως νέες τεχνολογίες, εθελοντισμός, πολιτισμός, μάρκετινγκ και αγροτοτουρισμός και η σχέση τους με τη διαχείριση τουριστικών προορισμών.

Ειδικότερος στόχος της διαβούλευσης αυτής είναι η ανάπτυξη ζητημάτων που σχετίζονται τόσο με τις λειτουργίες, υπηρεσίες και τον ρόλο όσο και την οργανωσιακή μορφή και δομή των ΗΣΔΜΤΠ στην τουριστική ανάπτυξη ενός προορισμού. Γνωρίζοντας τις αξιόλογες προσπάθειες και τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν για τη Φλώρινα, όπως το www.inflorina.gr, η ομάδα επιδιώκει να συλλέξει πληροφορίες και να συζητήσει με τους παρευρισκόμενους τους παράγοντες εκείνους που με βάση την δική τους εμπειρία βοηθούν ή αναστέλλουν την ανάπτυξη και τη χρήση των ΗΣΔΜΤΠ. Η εμπειρία, η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και οι προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης των ΗΣΔΜΤΠ που θα τεκμηριωθούν, θα μπορέσουν να αποτελέσουν ένα παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής το οποίο θα μπορούσαν να υιοθετήσουν και να προσαρμόσουν στις δικές τους ανάγκες και άλλοι Ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί. Συμπερασματικά, μέσα από το παράδειγμα της Φλώρινας, ο κύριος στόχος της ομάδας είναι να εντοπίσει και να καταγράψει προτάσεις και πολιτικές δράσης για την αξιοποίηση των ΗΣΔΜΤΠ, τις οποίες στη συνέχεια θα προωθήσει στους αρμόδιους φορείς και στην πολιτεία.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν 3 εισαγωγικές παρουσιάσεις από εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και του επαγγελματικού χώρου, οι οποίες θα θέσουν τις βάσεις για την διαβούλευση που θα ακολουθήσει. Οι παρουσιάσεις είναι οι εξής:


  • Εφαρμογές Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Προορισμών (Destination Management Systems, DMS) και ο ρόλος τουs στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, από την Δρ. Μαριάννα Σιγάλα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

  • Εμπειρίες τουριστών και μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών: Η πρόκληση των νέων τεχνολογιών, από τον Δρ. Ευάγγελο Χρήστου, (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

  • Σχεδιασμός και δημιουργία Δικτυακής Πλατφόρμας Διαχείρισης Προορισμού: Ουτοπία ή ανάγκη;, από τον κ. Σπύρο Αβδημιώτη, (Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης)


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα του φόρουμ στην διεύθυνση: http://www.ebusinessforum.gr (επιλέξτε την ομάδα Ιβ1).

Σημειώνεται πως η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τον συντονισμό των διαβουλεύσεων, την επεξεργασία των αποτελεσμάτων της συνάντησης καθώς και την σύνθεση της τελικής έκθεσης έχουν αναλάβει τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, με την εξής σύνθεση:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ:


  • Ευάγγελος Χρήστου, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (e.christou@aegean.gr)

  • Παναγιώτης Κασσιανίδης, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (pkassian@hol.gr)


RAPPORTEURS:

  • Μαριάννα Σιγάλα, Λέκτορας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (m.sigala@aegean.gr)
  • Σπύρος Αβδημιώτης, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (soga@tour.teithe.gr)


To ΤravelDailyNews Greece & Cyprus και το ΤravelDailyNews International στηρίζουν την προσπάθεια αυτή ως χορηγοί επικοινωνίας.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024