Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣτο συνέδριο της CLIA o εκτελεστικός διευθυντής της ΕΛΙΜΕ
Συνέδριο CLIA

Στο συνέδριο της CLIA o εκτελεστικός διευθυντής της ΕΛΙΜΕ

Στο συνέδριο ‘Διάλογοι Λιμένων και Προορισμών’ της Διεθνούς Ένωσης Εταιριών
Κρουαζιέρας (CLIA) μίλησε ο Εκτελεστικός Διευθυντής
της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Δημήτρης Ιατρίδης.

Στο συνέδριο ‘Διάλογοι Λιμένων και Προορισμών’ της Διεθνούς Ένωσης Εταιριών Κρουαζιέρας (CLIA) στην Μάλαγκα της Ισπανίας μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Δημήτρης Ιατρίδης στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα ο κ. Ιατρίδης ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο πάνελ με θέμα ‘Εξετάζοντας το ταξίδι του επιβάτη στους τερματικούς σταθμούς λιμένων’. Στην τοποθέτηση του, ο κ. Ιατρίδης τόνισε τον ιδιαίτερο δυναμισμό που επιδεικνύει σήμερα ο κλάδος της ελληνικής κρουαζιέρας με σημαντική συνεισφορά στο Ελληνικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και υπογράμμισε την μεγάλη αύξηση σε αφίξεις και αριθμό επιβατών που παρατηρείται το 2022.

Στους πρώτους 8 μήνες του έτους, με βάση τα προσωρινά στοιχεία της Ένωσης, ο αριθμός των αφίξεων προσεγγίζει τις 3.000 έναντι 2.064 στο σύνολο του 2021, ενώ ο αριθμός των επιβατών ξεπερνά τα 2,7 εκατομμύρια, σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό των επιβατών της προηγούμενης χρονιάς που κυμάνθηκε κοντά στα 1,4 εκατομμύρια.

Επίσης, αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών στις οποίες ήδη έχουν προβεί οι ελληνικοί λιμένες στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2226/2017 (Σύστημα Εισόδου-Εξόδου) και την πορεία ολοκλήρωσης των απαραίτητων έργων με εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Ταμείο Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Είναι δεδομένο, όμως, και αυτό επιβεβαιώθηκε και από συμμετέχοντες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ότι θα απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος πέραν της Άνοιξης του 2023, που προβλέπεται στο τρέχον χρονοδιάγραμμα.

Το πάνελ συντόνισε η διευθύντρια Περιφέρειας Ανατολικής Μεσογείου της CLIA κα Μαρία Δεληγιάννη με συμμετοχή της  Mai Elmar, εκτελεστικής Διευθύντριας του Λιμένος Κρουαζιέρας του Ρότερνταμ, του Nicola Cesaro, διευθυντή Λειτουργιών MSC Cruises και της Benoit Verbaere, διευθυντή Ανάπτυξης Εργασιών της SITA. Παρούσα στο πάνελ και η γενική διευθύντρια της CLIA  Marie-Caroline Laurent, με την οποία ο κ. Ιατρίδης είχε εγκάρδια συνομιλία.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν, επίσης, θέματα όπως η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση στην κρουαζιέρα, η ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, η παραγωγή ενέργειας σε υπεράκτια αιολικά πάρκα και η ανάπτυξη νέων προορισμών κρουαζιέρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024