Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣυνέδριο για την τουριστική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στη Θεσσαλονίκη
Συνέδρια

Συνέδριο για την τουριστική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στη Θεσσαλονίκη

Το πολυσυνέδριο Capital + Vision επιχειρεί να κινητοποιήσει δεκάδες φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ώστε να δοθεί μια ώθηση στην περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη, να αναδειχθούν προοπτικές σε νέες αγορές και να αναδειχθούν νέες τεχνολογίες και μέσα προώθησης.

Με κεντρικό θέμα τον τουρισμό και ομιλητές τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Θ. Καράογλου, τον γενικό πρόξενο της Γερμανίας, Dr. Ingo von Voss και τον πρόεδρο της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Στ. Τζιρίτη, θα ανοίξει 20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη τις εργασίες του, το διήμερο πολυσυνέδριο Capital + Vision.

Κατά τη διάρκεια του πολυσυνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο THE MET, εκπρόσωποι από την κυβέρνηση, φορείς, περιφέρειες, καθώς και στελέχη της διεθνούς και εγχώριας αγοράς θα τοποθετηθούν πάνω σε καίρια ζητήματα του κλάδου, ενώ οι εργασίες της διοργάνωσης θα κλείσουν τη δεύτερη ημέρα με επίσημο γεύμα, στο οποίο θα μιλήσει η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το πολυσυνέδριο επιχειρεί να κινητοποιήσει δεκάδες φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ώστε να δοθεί μια ώθηση στην περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη, να αναδειχθούν προοπτικές σε νέες αγορές και να αναδειχθούν νέες τεχνολογίες και μέσα προώθησης.  

Οι θεματικές ενότητες του βασικού συνεδριακού κορμού, στις οποίες θα τοποθετηθούν οι κ.κ. Νότης Μηταράκης, υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Μακεδονίας, Harro Julius Petersen, διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa German Airlines, Τάσος Τζήκας, πρόεδρος ΔΕΘ–HELEXPO, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ.ά., καλύπτουν την εθνική στρατηγική και περιφερική τουριστική ανάπτυξη, το ζήτημα της εποχικότητας, τη διείσδυση σε νέες αγορές, τις διαφορετικές θεματικές μορφές τουρισμού, τις νέες τεχνολογίες στον τουρισμό και τη Θεσσαλονίκη ως City Break προορισμό.

Στο πλαίσιο του Capital + Vision θα λάβει χώρα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους τρεις επίτιμους προέδρους του ΣΕΤΕ, κ.κ. Σπύρο Κοκοτό, Νίκο Αγγελόπουλο και Σταύρο Ανδρεάδη.

Χορηγοί του πολυσυνεδρίου είναι οι Lufthansa German Airlines, Daikin και The Met Hotel, ενώ τα έξοδα εστίασης, καθώς και το επίσημο γεύμα  θα παρατεθεί με την ευγενική χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι το Capital + Vision, το οποίο λαμβάνει για πρώτη φορά χώρα στη Θεσσαλονίκη, συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η εφημερίδα “Κεφάλαιο”, η πύλη Capital.gr και η Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024