Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΤο 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού διεξάγεται την 1η Απριλίου στη Θεσσαλονίκη
Συνέδρια

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού διεξάγεται την 1η Απριλίου στη Θεσσαλονίκη

Η θεματολογία του συνεδρίου θα εστιάσει σε προτάσεις βελτίωσης που θα συνδράμουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της Βορείου Ελλάδος και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες του συνεδρίου θα καλύψουν κρίσιμες επίκαιρες ενότητες θεμάτων όπως: ήλιος – θάλασσα, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τεχνολογία, υποδομές και τάσεις της διεθνούς αγοράς τουρισμού.

Τα πέντε διμερή Επιμελητήρια -τα Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης– και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού με τίτλο: “Βόρεια Ελλάδα – 365 Ημέρες Τουρισμού”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ).

Σκοπός του συνεδρίου είναι η αποτύπωση των τάσεων της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού καθώς επίσης η ενημέρωση εγχώριων οργανισμών και εταιρειών ώστε να ανταποκριθούν πιο άμεσα στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα 5 διμερή Επιμελητήρια ενώνουν τις δυνάμεις τους και αξιοποιούν το ευρύ τους δίκτυο, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών που θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες του κλάδου να εκμεταλλευτούν στοχευμένα τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Στις εργασίες του 1ο Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού (στο οποίο Χορηγός Επικοινωνίας είναι και το TravelDailyNews) έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν η υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η αναπλ. υπουργός του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, καθώς και εξέχοντες Έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, κλαδικοί φορείς, ακαδημαϊκοί, νομικοί, σύμβουλοι και ερευνητές.  

Η θεματολογία του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται σε εξαιρετικά επίκαιρο χρόνο, καθώς οι διεθνείς εξελίξεις έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής, θα εστιάσει σε προτάσεις βελτίωσης που θα συνδράμουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της Βορείου Ελλάδος και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες του συνεδρίου θα καλύψουν κρίσιμες επίκαιρες ενότητες θεμάτων όπως: ήλιος – θάλασσα, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τεχνολογία, υποδομές και τάσεις της διεθνούς αγοράς τουρισμού.

Πρόγραμμα συνεδρίου “Βόρεια Ελλάδα – 365 Ημέρες Τουρισμού”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024