Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΕ “Reimagining success”, γίνεται στις 15 Δεκεμβρίου 2022
Συνέδρια

Το ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΕ “Reimagining success”, γίνεται στις 15 Δεκεμβρίου 2022

Η φετινή διοργάνωση, με κεντρικό μήνυμα το #someTHRIVEdifferent, θα διεξαχθεί στο Ωδείο Αθηνών.

Με την πεποίθηση ότι ο τουριστικός τομέας μπορεί να συντελέσει στη μετάβαση της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη και να διατηρήσει την ηγετική του θέση διεθνώς, με στρατηγικό προσανατολισμό και αξιοποιώντας best practices της οικονομίας των επισκεπτών, ο ΣΕΤΕ παρουσιάζει το φετινό του συνέδριο, με τίτλο “Reimagining success” και κεντρικό μήνυμα το #someTHRIVEdifferent.

Στη φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2022 στο Ωδείο Αθηνών, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προσωπικότητες της πολιτικής, του επιχειρηματικού και τουριστικού τομέα, καθώς και εξέχοντες δημιουργούς από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και του design.

Ο καταλυτικός ρόλος του τουρισμού για την κοινωνία, την οικονομία, την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, έγινε ιδιαίτερα εμφανής όταν η τουριστική δραστηριότητα σχεδόν μηδενίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και όταν ανέκαμψε, κατά τη διάρκεια της πλήρους επανεκκίνησής της το 2022.

“Στο φετινό συνέδριο του ΣΕΤΕ, επιστρέφουμε στις αξίες που κάνουν τον τόπο μας τόσο μοναδικό για εμάς και τους επισκέπτες μας. Αναδεικνύουμε τα δυνατά μας σημεία, προσδιορίζοντας τη νέα ελληνικότητα. Επικεντρωνόμαστε στο πώς ο τουριστικός τομέας μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στη μετάβαση της Ελλάδας στη βιωσιμότητα. Προσεγγίζουμε τα θέματα αυτά με μια σειρά από παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνελ όπου φιλοξενούνται ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, του ευρύτερου τουριστικού τομέα και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με ένα κοινό: το πάθος και το όραμα για ένα επιτυχημένο αύριο και μια πορεία προς τη πρόοδο με βιώσιμους όρους”, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Το συνέδριο θα προλογίσουν ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος και ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας.

Στο πρώτο πάνελ συζήτησης, με τίτλο “Προκλήσεις και προοπτικές στρατηγικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού” ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ θα συζητήσει με τους κ.κ. Άκη Σκέρτσο, υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Κυριάκο Πιερρακάκη, υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κώστα Α. Καραμανλή, υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, για την υλοποίηση μιας εθνικής στρατηγικής και συγκεκριμένες ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή.

Στην ίδια ενότητα, σε ένα fireside chat, ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, και η κα Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece, θα ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις σχετικά με τις ευκαιρίες που δίνει το branding προορισμών στην ανάπτυξη τόπων.

Στο δεύτερο πάνελ συζήτησης, με τίτλο “Επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση του τουρισμού με τις τοπικές κοινωνίες” powered by Toposophy, ο Peter Jordan, Head of Insights της εταιρείας, θα συντονίσει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία, δίνοντας την ευκαιρία σε διεθνείς ομιλητές να μοιραστούν πληροφορίες από προσωπικές εμπειρίες και παραδείγματα από τις πόλεις τους: μεταξύ αυτών, η Valeria Duflot, συν-ιδρύτρια της Venezia Autentica και η Jelka Tepšić, αντιδήμαρχος του Dubrovnik.

Στο τρίτο πάνελ συζήτησης, με τίτλο “Το ελληνικό ταλέντο στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος” οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Έλληνες δημιουργούς από τους χώρους της αρχιτεκτονικής και του design να συνομιλούν για την εξέλιξη της αισθητικής της νέας ελληνικότητας. Θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Μαργαρίτα Βεντουράκη, Senior Project Designer, Betaplan S.A., Λύδια Βουσβούνη, σχεδιάστρια Μόδας, συν-ιδρύτρια και Creative Director, KIÓHNE, Θωμάς Δοξιάδης, Principal, doxiadis+ Αρχιτέκτονες & Αρχιτέκτονες Τοπίου, Έλια Λαμπίρη, Ceramist, Mud Lab και Βαγγέλης Λιάκος, συν-ιδρυτής, Beetroot Design Group.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024