Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΤο μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας μέσα από τις εξελίξεις των τεχνολογιών επικοινωνίας
7th eTourism Futures Forum

Το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας μέσα από τις εξελίξεις των τεχνολογιών επικοινωνίας

Η εφαρμογή τεχνολογιών επικοινωνίας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση δυνατότητων του Διαδικτύου αναμφισβήτητα άλλαξαν τη δομή της αγοράς, τις πρακτικές λειτουργίας της, τον τρόπο επικοινωνίας, ενώ επηρέασαν σημαντικά και τον ρόλο των καναλιών διανομής. Είναι πλέον προφανές ότι το eTourism αποτελεί μέρος της παγκόσμιας βιομηχανίας Management & Marketing…

Η εφαρμογή τεχνολογιών επικοινωνίας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση δυνατότητων του Διαδικτύου αναμφισβήτητα άλλαξαν τη δομή της αγοράς, τις πρακτικές λειτουργίας της, τον τρόπο επικοινωνίας, ενώ επηρέασαν σημαντικά και τον ρόλο<...>των καναλιών διανομής. Είναι πλέον προφανές ότι το eTourism αποτελεί μέρος της παγκόσμιας βιομηχανίας Management & Marketing, καταλαμβάνοντας εξέχουσα θέση στον τομέα της διανομής. Καινοτόμες επιχειρήσεις εφάρμοσαν τεχνολογίες επικοινωνίας και ενίσχυσαν το μερίδιο τους στην αγορά, αναπτύσσοντας άμεση επαφή με τους καταναλωτές. Κοινωνικά δίκτυα και εφαρμογές Web 2.0 αναδύονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερα, επιτρέποντας τη διάδραση μεταξύ των ηγετών της βιομηχανίας, αλλά και μεταξύ των καταναλωτών, που έχουν πλέον τη δυνατότητα να επηρεάζουν το περιεχόμενο, τις απόψεις, αλλά και να θέτουν προτάσεις στις επιχειρήσεις. Δυναμικές διαδικτυακές κοινότητες, όπως το Facebook και το Linkedin, αλλά και το Tripadvisor και Wayn, συσπειρώνουν άτομα από όλο τον κόσμο, που επικοινωνούν δυναμικά μεταξύ τους. Συνεπώς, οι τουριστικοί οργανισμοί και οι προορισμοί πρέπει να υιοθετήσουν άμεσα τα νέα τεχνολογικά δεδομένα και να τροποποιήσουν το μοντέλο λειτουργίας τους, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις του μέλλοντος και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Στόχος του 7ου eTourism Futures Forum, που θα πραγματοποιηθεί 10-11 Απριλίου 2008 (Room DG02, Talbot Campus, International Centre for Tourism and Hospitality Research (ICTHR), School of Services Management – Bournemouth University) είναι η ανάδειξη θεμάτων σχετικών με το eTourism, συγκεντρώνοντας πλήθος κορυφαίων καθηγητών / ακαδημαϊκών, ερευνητών και φοιτητών στο eTourism, προκειμένου να εξεταστούν οι παράγοντες καινοτομίας και επιτυχίας του. Το Φόρουμ υιοθετεί μια στρατηγική προσέγγιση και εξετάζει τις αναμενόμενες αλλαγές στην τεχνολογία, όπως επίσης και τις ευκαιρίες, που γεννώνται για το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο internet και τις ψηφιακές τεχνολογίες (eFutures) θα εξεταστούν επίσης, αναφορικά με το πλαίσιο εφαρμογής τους στην τουριστική βιομηχανία. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συζητήσουν για τις στρατηγικές αποτελεσματικών eBusiness δράσεων, τόσο για τον κάθε τομέα της βιομηχανίας, όσο και για την τουριστική βιομηχανία εν γένει.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν καινοτόμες μέθοδοι τεχνολογικής διαχείρισης, παρέχοντας γνώση στους συμμετέχοντες για την καλύτερη διανομή των τουριστικών προϊόντων και προορισμών στην αναδυόμενη ηλεκτρονική αγορά. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο εργασιών του Φόρουμ θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα iSet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω ασύρματων τεχνολογιών.

Απώτερος στόχος του Φόρουμ είναι να ενισχύσει την άποψη πως οι καινοτόμοι και επιτυχημένοι οργανισμοί στην τουριστική, ταξιδιωτική και ξενοδοχειακή βιομηχανία αξιοποιώντας την τεχνολογία μπορούν να μεγιστοποιήσουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους, να αυξήσουν την κερδοφορία τους και βεβαίως κατά αυτό τον τρόπο να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Το ακαδημαϊκό περιβάλλον, που παρέχει το Πανεπιστήμιο του Bournemouth θα επιτρέψει σε εμπορικούς εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας να εξετάσουν καίρια ζητήματα του eTourism και να εντοπιστούν τομείς, όπου η πανεπιστημιακή έρευνα μπορεί να συνεισφέρει στις εξελίξεις. Aλλωστε, το Φόρουμ δίνει ιδιαίτερη έμφαση περισσότερο στις συζητήσεις και το διάλογο, παρά στις παρουσιάσεις.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024