Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΤον Μάρτιο το 2ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο του e-business Forum
Πανεπιστήμιο Αιγαίου - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - ΕΔΕΤ

Τον Μάρτιο το 2ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο του e-business Forum

Με θέμα «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στα Ταξίδια, τον Τουρισμό και την Φιλοξενία» διοργανώνεται στις 14 Μαρτίου 2008 στην Αθήνα το δεύτερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο, στο πλαίσιο του e-Βusiness Forum για τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών (ΗΣΔΜΤΠ), από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης…

Με θέμα «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στα Ταξίδια, τον Τουρισμό και την Φιλοξενία» διοργανώνεται στις 14 Μαρτίου 2008 στην Αθήνα το δεύτερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο, στο πλαίσιο του e-Βusiness Forum για τα Ηλεκτρονικά<...>Συστήματα Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών (ΗΣΔΜΤΠ), από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το συνέδριο υποστηρίζεται επίσης και από τον διεθνή οργανισμό νέων τεχνολογιών στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία (International Federation for Information Technology and Travel & Tourism, IFITT).

Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πλέον έναν αναγκαίο αρωγό και εργαλείο για την τουριστική προβολή και ανταγωνιστική ανάπτυξη ενός τουριστικού προορισμού και των επιχειρήσεών του. Το ΕΔΕΤ και ο IFITT αντιπροσωπεύουν τους πλέον ιδανικούς φορείς για την ενίσχυση της υιοθέτησης και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην ελληνική και διεθνή οικονομία και τουριστική βιομηχανία αντίστοιχα. Σκοπός του συνεδρίου είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας, ενημέρωσης και μάθησης μεταξύ επιχειρήσεων, ενώσεων, δημόσιων φορέων, ερευνητών και μελετητών που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε να μελετηθούν, συζητηθούν και εξευρεθούν διάφοροι τρόποι συνεργασίας για την από κοινού υιοθέτηση και αξιοποίηση των τεχνολογικών εργαλείων και εφαρμογών.

Το πρώτο διεθνές συνέδριο του e-business forum, που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο, 2007, αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία ως προς το σκοπό αυτό, έχοντας σαν ομιλητές πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού χώρου, και περισσότερους από 200 συμμετέχοντες από την ελληνική τουριστική βιομηχανία, αλλά και από 6 άλλες χώρες.

Το πρόγραμμα του 2ου συνεδρίου, που διοργανώνεται στις 14 Μαρτίου 2008, έχει εμπλουτιστεί περισσότερο και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων, κεντρικές ομιλίες καταξιωμένων ομιλητών, πάνελ εξεχουσών ομιλητών από την βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών από διάφορους Έλληνες και διεθνείς ερευνητές. Το συνέδριο αυτό αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός που έχει οργανωθεί στην Ελλάδα όσον αφορά στις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στον Τουρισμό, και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για του Έλληνες επαγγελματίες και ερευνητές να γνωρίσουν, να μάθουν και να δικτυωθούν με μια διεθνή και δυναμική κοινότητα εξεχουσών ερευνητών και επαγγελματιών του χώρου του τουρισμού.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν επίσης και τα πορίσματα και οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η ομάδα εκτέλεσης του έργου, σχετικά με: α) την υιοθέτηση και την αξιοποίηση των ΗΣΔΜΤΠ και του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην ελληνική και διεθνή τουριστική βιομηχανία, β) τις μελλοντικές τάσεις αναφορικά με τη λειτουργικότητα και τις εφαρμογές των ΗΣΔΜΤΠ, και γ) τα επιχειρησιακά μοντέλα, τη οργανωσιακή δομή και την τεχνολογική υποδομή των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών που συνήθως υποστηρίζουν την ανάπτυξη και τη λειτουργία ΗΣΔΜΤΠ.

Η συμμετοχή στο Συμπόσιο θα αποδειχθεί πολύτιμη για κάθε επαγγελματία του τουρισμού που επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές και τάσεις του ηλεκτρονικού τουριστικού επιχειρείν και των ΗΣΔΜΤΠ. Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να πληροφορηθούν τα ευρήματα και τις τελικές προτάσεις του Ηλεκτρονικού Τουριστικού Φόρουμ, τόσο για την υπάρχουσα κατάσταση όσο και για τις μελλοντικές εξελίξεις του ηλεκτρονικού επιχειρείν και των ΗΣΔΜΤΠ στην ελληνική και διεθνή τουριστική βιομηχανία.

  • Να παρακολουθήσουν διαδραστικές παρουσιάσεις από διεθνούς βεληνεκούς ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες που ειδικεύονται στο ηλεκτρονικό τουριστικό επιχειρείν, στα ΗΣΔΜΤΠ και στην λειτουργία Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών.

  • Να συναντήσουν ειδικούς επαγγελματίες, σύμβουλους και ερευνητές που ειδικεύονται στον ηλεκτρονικό τουριστικό επιχειρείν, και να συζητήσουν μαζί τους ζητήματα που τους ενδιαφέρουν.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φόρουμ ( http://www.ebusinessforum.gr), επιλέγοντας την ομάδα Ιβ1, αλλά και την ιστοσελίδα του συνεδρίου ( http://www.ebusinessforum.gr/news/events/showevent/index.php?ctn=70&language=el).

Όσοι ερευνητές επιθυμούν να καταθέσουν και να παρουσιάσουν κάποια επιστημονική εργασία στα πλαίσια του συνεδρίου, το Call of Papers βρίσκεται επίσης στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Τονίζεται πως η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024