Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΒ. Κικίλιας από το Global Leaders Dialogues στο Ριάντ: “Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας αναγνώρισης”
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας από το Global Leaders Dialogues στο Ριάντ: “Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας αναγνώρισης”

Ενδιαφέρον της αεροπορικής Flyadeal για την αεροπορική σύνδεση της εταιρείας με τη Θεσσαλονίκη και με την Κρήτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ριάντ, Σαουδική Αραβία –“Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας αναγνώρισης για τη φιλοξενία της, τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, την ιστορία της, το λαό της. Με τη δυναμική της παρουσία σε όλα τα φόρα συνδιαμορφώνει το μέλλον του τουρισμού με όλους τους σημαντικούς leaders της αγοράς” δήλωσε από το Global Leaders Dialogues στο Ριάντ ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πώς ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καθοδηγήσει τη χώρα με συγκεκριμένες δράσεις στο μοντέλο του βιώσιμου τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως αναγκαία για το μέλλον των επόμενων γενεών την ισορροπία μεταξύ τουριστικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Αναφορικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν παγκοσμίως στον προσωπικό του τουριστικού κλάδου, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων μετακινήθηκε σε άλλα επαγγέλματα, ένα άλλο σημαντικό κομμάτι έχει επιλέξει την τηλεργασία, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη οι εργοδότες να τονώσουν το εισόδημα των εργαζομένων καθώς και αυτοί αποτελούν τους πρεσβευτές του τουρισμού της κάθε χώρας όντας οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το CEO της αεροπορικής εταιρείας Saudia, Ibrahim Koshy, ο όποιος τον ενημέρωσε πως ήδη οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα εμφανίζουν αύξηση 20% σε σχέση με το 2019, ενώ του ανακοίνωσε πως το 2023 οι πτήσεις από την Σαουδική Αραβία θα αυξηθούν.

Παράλληλα, συναντήθηκε με τον ελληνικής καταγωγής CEO της Flyadeal, Con Corfiatis, ο οποίος του εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την αεροπορική σύνδεση της εταιρείας με τη Θεσσαλονίκη και με την Κρήτη.

Τέλος ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον αναπλ. γραμματέα των ΗΠΑ Mark Keam. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τουριστικό κλάδο και τα θετικά αποτελέσματα της τουριστικής σεζόν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024