Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΥΠΤΑΝ: Διοργάνωση ημερίδας για την ευρυζωνικότητα στον τουρισμό
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

ΥΠΤΑΝ: Διοργάνωση ημερίδας για την ευρυζωνικότητα στον τουρισμό

Ημερίδα με θέμα «Ευρυζωνικότητα & Τουρισμός στην Περιφέρεια Αττικής» διοργανώνει σήμερα στις 17:30 (ξενοδοχείο «Stratos Vassilikos», Αίθουσα «Ολυμπία») το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του έργου«Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στον Τομέα […]

Ημερίδα με θέμα «Ευρυζωνικότητα & Τουρισμός στην Περιφέρεια Αττικής» διοργανώνει σήμερα στις 17:30 (ξενοδοχείο «Stratos Vassilikos», Αίθουσα «Ολυμπία») το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του έργου<...>«Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στον Τομέα του Τουρισμού στις Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας», το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Πρακτικά η «ευρυζωνικότητα» αναφέρεται σε υποδομή δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που χαρακτηρίζονται από αδιάλειπτη σύνδεσης στο Διαδίκτυο, υψηλή ταχύτητα ασφάλεια και χαμηλό κόστος. Οι ιδιότητες αυτές προσφέρουν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό τη δυνατότητα να μεταφέρουν το σύνολο της επικοινωνίας τους και τις επιμέρους συναλλαγές με τους υποψήφιους πελάτες σε ηλεκτρονικό επίπεδο. Ενδεικτικά, μέσω των ευρυζωνικών εφαρμογών, είναι δυνατή η ταχεία αποστολή και λήψη εικόνας, βίντεο και ήχου σε πραγματικό χρόνο μέσα από την ιστοσελίδα της επιχείρησης, η κράτηση δωματίων ξενοδοχείων και εισιτηρίων και η ολοκλήρωση των οικονομικών συναλλαγών που αυτές συνεπάγονται, η τηλεφωνική συνομιλία σε συνδυασμό με εικόνα μέσω του Διαδικτύου.

Το έργο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της ευρυζωνικότητας στον τουριστικό τομέα και στην υιοθέτηση των εφαρμογών της, τόσο προς όφελος κάθε τουριστικής επιχείρησης χωριστά όσο και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος γενικότερα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024