Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΔιεθνές Forum για την γεωθερμική ενέργεια στη Θεσσαλονίκη
H Γεωθερμική Ενέργεια έρχεται στο προσκήνιο

Διεθνές Forum για την γεωθερμική ενέργεια στη Θεσσαλονίκη

Στις 11-12 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, το Διεθνές Forum με θέμα «Η Γεωθερμική Ενέργεια στο Προσκήνιο». Στο Forum θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τη γεωθερμία, […]

Στις 11-12 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, το Διεθνές Forum με θέμα «Η Γεωθερμική<...> Ενέργεια στο Προσκήνιο». Στο Forum θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τη γεωθερμία, η οποία μέσω των εφαρμογών της συμβάλει στην αειφορική ανάπτυξη και δημιουργεί σημαντικά οικονομικά, ενεργειακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Το Forum διοργανώνεται από την Ένωση Γεωθερμικών Ελλάδας (ΕΓΕΩΘΕ), το Ινστιτούτο Ηλιακής Τεχνικής (ΙΗΤ), το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Eρευνών (ΙΓΜΕ), την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, την Ηλιότοπος Συνέδρια και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το περιεχόμενο και το εύρος του συνεδρίου, στο οποίο θα ακουστούν πολλά και ενδιαφέροντα νέα πράγματα για τη γεωθερμία. Ομιλητές μας είναι οι πιο διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί από την Ελλάδα και τον κόσμο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα. Στο ακροατήριο αναμένουμε όχι μόνο τους ερευνητες-ακαδημαϊκούς αλλά και όλους όσους ασχολούνται με τις εφαρμογές της γεωθερμίας καθώς και ιδιώτες που σκέπτονται να επενδύσουν στην εκμετάλλευση των γεωθερμικών ρευστών. Επίσης καλούμε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων κρατικών φορέων, οι οποίοι πρέπει να είναι εκεί» δηλώνει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του συνεδρίου Ομ. Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Φυτίκας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024