Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαDigi.travel Satellite στα Χανιά
Συνέδρια

Digi.travel Satellite στα Χανιά

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το πρώτο Digi.travel Satellite.
Οι νέες τάσεις στον ηλεκτρονικό τουρισμό παρουσιάστηκαν στους ξενοδόχους των Χανίων από την εταιρεία Travel Media Applications.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πάνω από 100 ξενοδόχοι μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων N. Χανίων παρακολούθησαν την προηγούμενη εβδομάδα το συνέδριο Digi.travel Satellite με θέμα “Τάσεις του τουρισμού και βέλτιστες πρακτικές προώθησης”, που διοργανώθηκε στα Χανιά από την εταιρεία Travel Media Applications, TMA, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων. Ομιλητές στο συνέδριο ήταν εκπρόσωποι από την εταιρεία TMA, ο CEO της Nelios.com κ. Δημήτρης Σερίφης, και η κα Χαρά Γεωργιάδου, country developer για την αγορά της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Σερβίας και της Σλοβενίας, της Trivago.com.

Από τις ομιλίες φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι τάσεις των τουριστών στην επιλογή τουριστικού προορισμού διαφοροποιούνται συνεχώς με βάση την διαδικτυακή αναζήτηση, και την πληροφόρηση που έχει πλέον ο μελλοντικός τουρίστας από τις κριτικές προηγούμενων επισκεπτών και ταυτόχρονη σύγκριση τιμών.

 

“Στις μηχανές αναζήτησης στο internet, τομέα με τον οποίο ασχολείται και η trivago, ο χρήστης παίρνει την πληροφόρηση από τις κριτικές που διαβάζει και συγκρίνει τιμές. Εκεί κρίνεται το παιχνίδι της επιτυχίας όσον αφορά στις κρατήσεις. Γι’αυτό προτείνουμε στους ξενοδόχους να έχουν και να διατηρούν on line παρουσία με σωστό περιεχόμενο και να προσπαθήσουν όσο το δυνατόν γίνεται να κρατήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, παρακολουθώντας τα δρώμενα”, τόνισε η κα Γεωργιάδου. Ιδιαίτερα για την Κρήτη η κα Γεωργιάδου ανέφερε πως “παραδοσιακά διατηρεί ένα μεγάλο μερίδιο επισκεπτών των τουριστών από τη Γερμανία, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της trivago. Λόγω των πληροφοριών στο Διαδίκτυο, που είναι προσβάσιμες σε ολοένα και περισσότερους χρήστες, αλλάζει και το δημογραφικό προφίλ των επισκεπτών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κρήτης που, όπως είδαμε φέτος, είχε πολλές επισκέπτες από Γαλλία και νορβηγικές χώρες”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων κ. Μαν. Γιαννούλης, αναφερόμενος στις τάσεις του τουρισμού, σημείωσε ότι “το Διαδίκτυο συνεχώς ‘ανεβαίνει’ και έχει μια τεράστια εξέλιξη καθώς στην Ελλάδα είχαμε μείνει πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  Άρα χρειάζεται επένδυση εκεί. Παράλληλα βλέπουμε ότι υπάρχει μια διαδικασία έγκαιρων προκρατήσεων και αυτή είναι μια τάση την οποία παρατηρούμε τον τελευταίο χρόνο σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης το μοντέλο city breaks και beach holidays συνεχίζουν και κρατούν, ενώ υπάρχει μια μεγάλη ανάπτυξη στο on line booking όσον αφορά στον τομέα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων όπου χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα”.

Το Digi.travel Satelite είναι η “δορυφορική” περιφερειακή εκδήλωση, πρόδρομος του διεθνούς συνεδρίου ηλεκτρονικού τουρισμού Digi.travel 2014. Το πρώτο Digi.travel είχε διοργανωθεί στις 11 Οκτωβρίου 2013 στην Αθήνα με μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τους 130 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και διεθνείς ομιλητές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024