Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Ρέτσος: “Το τουριστικό προϊόν της χώρας είναι και θα παραμείνει ελκυστικό”
Συνέδρια

Γ. Ρέτσος: “Το τουριστικό προϊόν της χώρας είναι και θα παραμείνει ελκυστικό”

Έλλειψη εξειδίκευσης και στην εποχικότητα είναι οι αιτίες για την έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό που παρουσιάστηκε φέτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

Αισιόδοξοι για τη πορεία σημαντικών κλάδων της οικονομίας και γενικότερα για την δυναμική της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας εμφανίστηκαν τέσσερις κορυφαίοι επιχειρηματίες στο τελευταίο θεματικό τραπέζι του Κύκλου VΙΙΙ: “Διαμορφώνεται ένα νέο ελληνικό αναπτυξιακό μοντέλο;” στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο “Κύκλος Ιδεών, Η Ελλάδα Μετά”.

Ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ και CEO της Electra Hotels & Resorts υπογράμμισε ότι το τουριστικό προϊόν της χώρας είναι και θα παραμείνει ελκυστικό. Δήλωσε ότι και το 2023 θα πάνε καλά τα πράγματα στο τουριστικό κλάδο με καλύτερη οργάνωση και με θετικές διεθνείς εξελίξεις. Την έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό που παρουσιάστηκε φέτος την απέδωσε στην έλλειψη εξειδίκευσης και στην εποχικότητα. Επεσήμανε ότι οι μισθοί στον τουριστικό κλάδο έχουν αυξηθεί αισθητά. “Έχει ξεκινήσει να χαράσσεται η στρατηγική για τον τουρισμό μέχρι το 2030, με την συμμετοχή όλων, κοινωνίας, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κράτους και επιχειρήσεων με ταυτόχρονη σύνδεση του πρωτογενή τομέα και του πολιτισμό”, είπε ο κ. Ρέτσος.

Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν οι κ.κ. Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος του Ομίλου Ouest, Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος και Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της CHIPITA AE. Τον συντονισμό της συζήτησης πραγματοποίησε η δημοσιογράφος, κα Νίκη Λυμπεράκη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024